xsafa Kripto paraları 2 yıl önce takip ediyordum. (Bitcoin'in en yüksek seviyeye ulaştığı zamanlar.) O zaman yeni olmanın bilinçsizliğiyle projesini beğendiğim tüm coinleri satın al beklet yapmıştım ve zarar etmiştim. Tabii o zamanın üzerinden çok zaman geçti pek çok yeni coin ve bir o kadar da farklı terimler ortaya çıktı. Şu an kripto para haber sitelerinde gezerken haberde geçen kelimeleri bile anlamayacak kadar geriledim. Bu yüzden tekrar kayıp yaşamak istemem. Al sat ciddi zaman birikimi ve deneyim gerektiriyor.

Ama güvenilir henüz potansiyelinin altında bir coin bulup 5-10 yıl saklamak istiyorum. Coin dünyası o kadar hızlı ilerliyor ki en güvenilir ve en hızlı dedikleri bir coin 3 gün yaşamıyor. Hemen ertesi günü ondan daha gelişmiş yeni bir coin çıkartıyorlar ortaya. :) Bu yüzden hala yatırım yapamadım.

Cyprus Altını saklamak veya bankaya teslim etmek istemiyorum açıkcası. Bitcoin gibi dijital ortamda saklayabileceğim para birimine daha çok sahip çıkabileceğimi düşünüyorum.

Kripto paraların iyi yanı da bu aslında. Sistemsel olarak engellemek mümkün değil. Ancak ABD gibi bazı ülkelerin kripto para borsalarını yasaklaması kripto paranın sonunu hazırlar. Onun dışında engellemenin imkanı yok hocam.