Proje ve fikir üretme konusunda iyi olduğumu söylerler. Şimdi bir kaç Ek tavsiye vereyim. Dahili bir takvimle tutulan günlükler sadece o güne girilebilsin, böylece kimse ertelemez. Tabi uygulamadan önceki tarihler ve kaçırılan günler için telafi hakkı verilebilir. Bunu kredi sistemiyle yapabilirsiniz. Gün aksatmayanlara ödül olacak krediler. Bu işin içine para karıştırmayın başlangıçta, kimse ilgilenmez.

Yazı editörünü sade tutmayın günlüğe uygun şekilde veri girilecek kutucuklar olsun. Mesela yer, zaman, kişiler vb. Bu hem yazı yazmayı kolaylaştırır hem daha profesyonel durur. Hatta mesele yerleri Google haritalardan dan eşleştirirebilirseniz bir imleme sistemi ortaya çıkar. Kişiler de aynı şekilde uygulamaya dahil olanlar arasında bir imleme olursa sosyal bir ortam oluşur.

Günlükleri bağımsız blok yazıları gibi degil de zaman damgalı dergi sistemi gibi yapabilirsiniz. Yani mesela bir kişi günlüğünü kitaplastirmak isterse düzenli bir çıktı alabilsin. Veya aradığı bir şeyi bulmak isterse kolayca bulabilsin.

En önemli nokta yayınlama seçeneklerinde gizli ve herkese açık seçenekleri olmalı. İnsanlar meşhur olmak istiyor, kendini tanıtmak istiyor. Bu kişiler watpadd gibi hayat hikayelerini paylasabilsin. Böylece uygulama/site üzerinde ki durgunluk ortadan kalkmış olur. İsteyenler de gizlilik içerisinde yazmaya devam eder.

Günlük yazılımı yapabilecek bilgisi olan birisi bunları da kolay şekilde yapabilir, algoritma bilgim var şükür. Ne yapılıp ne yapılamayacağını anlayabiliyorum. Uçuk kaçık fikirler değil yani. Şimdilik bu kadar geldi aklıma, geliştirilebilir.

Farklı düşünmezsek, diğerleri arasında kayboluruz