enerjiveguc adlı üyeden alıntı

vuslatim
:) güzel kardeşim. Hakkında hayırlısı olsun. İzah ettiklerin, düşündüklerin güzel. Kendi yakın çevren ile bir projeye girebiliyorsan ne ala. KOSGEB ne kadar destekçi olsa da, süreç içerisinde "karşılaşabileceğin her türlü olumsuzluk ile mutlaka karşılacaksın" bu nedenle benim naçizane fikrim, "elde ki kuş daldaki kuştan iyidir." Elinde ne varsa ona göre bir şeyler yapmaya çalış. KOSGEB i güvence olarak görerek yola çıkarsan, sistem seni bir yere kadar götürecek, şartlarını sunacaktır. Ama ilk tökezlemende geçmiş olsun, o sistem seni desteklemeyip köstek olmak üzerine kurulu olduğu için sıkıntıları yaşayacaksın. Bu nedenle, projenin minimum halini hayata geçirmeye çalışmanı tavsiye ederim. Web sitesinden mi yürüyecek, bir domain, bir host ve içerik sağlamak. Bunlardan bir gelir döngüsü elde edebiliyorsan o zaman bunu büyütmeyi düşünmelisin.

Zira Yatırım kısmı çok endişe verici. Her ne türlü yatırım, üretim yaparsan yap ilk 6-9 ay sürekli götürecek hiç bir getirisi olmayacaktır. Sokak köşesine bir tulumbacı açsan, ilk 6 ay zarar edersin, sonra sokağın tulumbacısı, mahallenin tatlıcısı olursun elbet ama en az 6 ay bekleyip cepten yersin.

Bunları da göz önünde bulundurup bir yola çıkıp emin adımlarla ilerlemelisin. Proje destekleri hepsi güzeldir. Ama tökezlemezsen tadından yenmez... Yürür gidersin...

Bir tarihte hibe ödemeler ile başımdan geçen durum oldu özetle, Ankaradan bir hibe için ziyarete gittim. 5 milyonTL lazım, fabrika, cihazlar, ekip falan filan... Kore den CNC getireceğiz, herşey hazırlandı getirme prosedürleri için para almaya gittiğimde, söylenen "siz cihazları alacaksınız, faturasını bize getireceksiniz bizde bağlı bankalardan hibe kredilerden ödenek sağlayacağız." dediler. Dönüp dedim "benim bu cihazları alacak likiditem olsa sizinle ne işim var" :)

Merhaba;

Projemi hayata geçirdim şükürler olsun şuan 2 aylık bir kurumsal işletmeyiz. şükürler olsun şuan her şey istediğimiz gibi gidiyor. Desteklerden faydalanarak yolumuza güçlü şekilde çıktık hayırlısı ile daha güzel olacak..