enerjiveguc adlı üyeden alıntı
vuslatim:) güzel kardeşim. Hakkında hayırlısı olsun. İzah ettiklerin, düşündüklerin güzel. Kendi yakın çevren ile bir projeye girebiliyorsan ne ala. KOSGEB ne kadar destekçi olsa da, süreç içerisinde "karşılaşabileceğin her türlü olumsuzluk ile mutlaka karşılacaksın" bu nedenle benim naçizane fikrim, "elde ki kuş daldaki kuştan iyidir." Elinde ne varsa ona göre bir şeyler yapmaya çalış. KOSGEB i güvence olarak görerek yola çıkarsan, sistem seni bir yere kadar götürecek, şartlarını sunacaktır. Ama ilk tökezlemende geçmiş olsun, o sistem seni desteklemeyip köstek olmak üzerine kurulu olduğu için sıkıntıları yaşayacaksın. Bu nedenle, projenin minimum halini hayata geçirmeye çalışmanı tavsiye ederim. Web sitesinden mi yürüyecek, bir domain, bir host ve içerik sağlamak. Bunlardan bir gelir döngüsü elde edebiliyorsan o zaman bunu büyütmeyi düşünmelisin.
Zira Yatırım kısmı çok endişe verici. Her ne türlü yatırım, üretim yaparsan yap ilk 6-9 ay sürekli götürecek hiç bir getirisi olmayacaktır. Sokak köşesine bir tulumbacı açsan, ilk 6 ay zarar edersin, sonra sokağın tulumbacısı, mahallenin tatlıcısı olursun elbet ama en az 6 ay bekleyip cepten yersin.
Bunları da göz önünde bulundurup bir yola çıkıp emin adımlarla ilerlemelisin. Proje destekleri hepsi güzeldir. Ama tökezlemezsen tadından yenmez... Yürür gidersin...
Bir tarihte hibe ödemeler ile başımdan geçen durum oldu özetle, Ankaradan bir hibe için ziyarete gittim. 5 milyonTL lazım, fabrika, cihazlar, ekip falan filan... Kore den CNC getireceğiz, herşey hazırlandı getirme prosedürleri için para almaya gittiğimde, söylenen "siz cihazları alacaksınız, faturasını bize getireceksiniz bizde bağlı bankalardan hibe kredilerden ödenek sağlayacağız." dediler. Dönüp dedim "benim bu cihazları alacak likiditem olsa sizinle ne işim var" :)
Değerli görüş için çok teşekkür ederim. Dedikleriniz %1000 katılıyorum.
Şimdi bizim konumuz web portal olduğu için donanımımız zaten mevcut. Teknokentte bir yer kiralayıp başlayacağız. Aslında yazılımda hazır ama yüklemiyorum şimdilik :) buradaki amaç aslında KOSGEBin desteğini alarak dahada büyütmek. Hali hazırda bir işim var gelirim de az çok var şükür. Bu konu eşim adına olacak ama her şeyle ben ilgileneceğim.
Aslında peşin %25 ödeme yapıyorlar ve Kredi garanti fonu ile işlemleri yapıyorlar önemli olan projenin onaylanması.
Kosgeb temsilcimiz kesinlikle onaylanır gereksinim var zaten ondan eklendi web yazılım ve web portal kalemleri dedi.
Eğer olmaz ise sadece 1 aylık bir kira kaybımız olacak ve olmaz ise şuan ki işim için kullanacağım ofisi kullanacağım.
Sizin örneğiniz gerçekten çok saçma size yazık etmişler zaten o kadar para olsa desteğe ne gerek var.
Peki sizin konuyla ilgili olarak geri ödemeler ne kadarlık bir sürede oluyor bilgi verebilir misiniz? nelere dikkat etmek gerekli..