Yola çıkılan konu ; http://wmaraci.com/forum/webmaster-genel/w3cyi-search-engine-optimization-kriteri-olarak-gormuyorum-45844.html

W3C SEO ilişkisi ;

İşin aslına bakarsak W3C seo kriteri değildir! İsim olarak kriteri değildir diyorum. Ama bize gösterdiği HTML&CSS hataları ile SEO'ya hizmet etmektedir.
Kuralına uygun kodlamada bir SEO tekniğidir. Kimselerin dediği gibi Google,Facebook gibi büyük sitelerde de W3C'nin hata gösterdiğidir.
Ama üyelerine baktığımızda http://www.w3.org/Consortium/Member/List
Google,Facebook,Adobe,IBM gibi sitelerin önemsemediklerini düşünenler var mı hala? Google sponsor yardım bile ediyor. En basit örnekle düşündüğünüzde Google algoritmasını geliştirirken W3C'yi referans alıyor. img etiketinde alt özniteliği varsa bunu alırım diyor ve bu işi yapanlar W3C'ye uyuyor. Öyle kodluyor ve Google algoritması sorunsuz çalışıyor. Burda anlatılmak istenen W3C ile ilişki ve bağlantı.
Zaten kimseninde hataları düzelttiğinizde ziyaretçi sayınız binlerce kişi daha artar demiyor. Sadece ufak bir payı vardır.
Nasıl ki araba ile çakıl dolu yolda gidip gideceğimiz yere ulaşabiliyoruz arama motorlarıda düzgün kod yapısına sahip olmayan sitelerde o şekilde geziyor.

Arama motorlarının böcekleri sitemizde gezerken hepimizin bildiği gibi ön yüzde gezmiyor kaynak kodlarında geziyor. Kaynak kodlarında gezen böceğimizin önüne diye bir kod çıkıyor.
Böceğimiz düşünüyor düşünüyor pistonlar çalışıyor!! yok bulamıyor. :) 123.html nedir ne değildir nereye gider.
Eğer ki ;
şeklinde olsaydı ?
Böceğimiz hiç düşünmeden bunun yorum sayfası olduğunu anlayıp hafızasına kaydedecekti. Aramalarda yorum sayfası dediğimizde ulaşabilirken diğerinde ise 123.html şeklinde olacaktı yani arama yapan kişinin bizi bulamamasını sağlayacaktı. Tabi ki o sayfada title,içerikde önemli ama ben saf bir a etiketini düşündüm.
Örnekler çoğaltılabilir. SEO'ya az da olsa etkisi olduğunu düşünenlerdenim.

1000 tane hatam var sitem her tarayıcıda sorunsuz?

Çünkü görüntünüzü etkilemez kapanmayan tablolarımızda belki biraz etkileyebilir görüntü kayabilir.
Ama ;


  • link hatasıdır title yoktur,

  • image hatasıdır alt özniteliği yoktur,

  • image etiketi kapanmamıştır


gibi gibi illa ki görüntümüz değişecek değildir.

W3C ve faaliyetleri ;

Bu konuyu bir kenara bırakıp W3C olayına girmek lazım. W3C olmasaydı web alemi nasıl olurdu düşünmek bile istemiyorum.
W3C (World Wide Web Consortium) webi oluşturan teknolojilerin standardizasyonunu sağlıyor. Eğer ki W3C olmasaydı Microsoft IE ben kodunu desteklemiyorum benim kodum Google Chrome diyecek benim ki yani bir standart olmayacaktı. Böyle bir saçmalık düşünülemez. Bu durumda standartları belirleyen bir kuruluş olmalı herkesi bir araya getiren bu da W3C.

Bazen şehrimizi gezerken yol kenarına dikkat ederiz engelli alanı yok? İstanbul'da metrobüs yapıldı bir çok durağında neden engelli iniş çıkışları yok? köprülerin bir çoğu neden engelli vatandaşlara hizmet etmiyor?
Ve buna öyle bir isyan ederiz ki.. Bunu yapmayan belediye şöyle olsun, nasıl insanlar bunlar hiç mi düşünmezler vs. Acaba kaçımız sitelerimizi yaparken görme engelli arkadaşları düşünerek hazırlıyoruz? Biz az önce o kadar verdiğimiz veriştirdiğimiz belediye başkanı gibimiyiz?
W3C herkes adına erişilebilir kılmak için projeler yürütüyor.
http://www.w3.org/WAI/ bu bile başlı başına bir iştir.
Erişilebilirlik çok önemli diye kod yazdığımızda görme engelli kullanıcılarımız için bir şey ifade etmeyecek Telays Logo böyle bir kullanımda ise en azından Telays Logo olduğunu bilecek. Bunun gibi onlarca örnek verilebilir. Burada önemli olan W3C gibi bir kuruluşun önemi ve değeri.


W3C tim : http://www.w3.org/2011/05/team-photo.jpg
W3C tim galeri : http://www.w3.org/People/gallery/
W3 kurucusu : http://www.w3.org/People/Berners-Lee/,


Kaynak : http://www.telays.com/showthread.php?t=114