-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
SEO | Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
H** P**
-
-
-
Ticaret
58, (%97)
Son günlerde yorum yazdığım sitelere girdiğimde yorum yazan kullanıcınların WEB Sİtelerini silmişler?
Yorum bölümünden web site bölümünü kaldırdıklarından bahsediyorsanız, sitesinden link çıkışı yapmamak ve daha kolay pagerank almak içindir.
Eğer siz yorumu yaptıktan sonra yorumunuzu onaylayıp, sitenizi sonradan siliyorlarsa bu onların yaptığı ayıptır.
Batuhan
Kendine webmaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Eğer siz yazıyı beğendiğiniz ve emeğe saygı gösterdiğiniz için değil de sırf backlink kazanmak için yorum yazıyorsanız, blog yazarı da yorumlardaki linki kaldırabilir.
SEO açısından bakacak olursak bunun için Wordpress eklentileri de var, link çıkışı yapmamak için yorumlardaki bağlantıları siliyor yada düz metin haline getiriyor. Nofollow haline getirenler de var tabii. Pagerank vb. değerlerde avantaj sağlıyor.
Doğrusu yorum yazacağınız sitelere değil de, backlink kasmak için yorum yazacağınız sitelere dikkat edin.
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
İnsanların neden sildiği önemli. Normalde ben de linkleri silmiyorum. Fakat Kırık Bağlantı eklentisi, bazı linklerin çalışmadığını haber veriyor. Bakıyorum daha önceden yorum yapmış kişilerin siteleri açılmıyor. Bir süre bekliyorum. Sorun düzelmezse linkleri kaldırmak zorunda kalıyorum. Çalışmayan linkleri blogumda barındırmam blog için iyi değil. Mesela kullandığım eklenti birkaç gündür 12 tane kırık link olduğunu söylüyor.
Ben normalde linkleri silmem. Öyle bir amacım olsa URL kısmını kaldırırım daha iyi. Yani burada linkleri silen kişinin amacı önemli.
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
webmaster
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Yorum formundaki 2 satırı silerek websitesi bölümü kaldırılabilir.Yorum yaparken websitesi bölümü yoksa buna itiraz etmenin anlamı olmaz.Diğer yandan birçok site yorum bölümündeki linklere nofollow tagı ekler.Size çok faydası olmaz.Ama yorum yazarken websitesi bölümü varsa,yorumlarda çıkmıyorsa yanlış bir tutumu olduğunu düşünüyorum site sahibinin.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Drupal haber ve e-ticaret siteleri yapılır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Bilişim / İnternet
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Acaba makale yorumlarındaki linkler link çıkışını arttırıyorsa neden tüm hazır blog sistemlerinde bu özellik varsayılan olarak açık halde?
Yani wordpress i kodlayanlar bunun farkında değil mi? Belkide bu yorum linklerini google dikkate almıyordur alıyorsa da etkisiz halde görüyor olabilir.
Çok popüler bloglara bile baktığınızda makalelerdeki yorumlar linklerle dolu bu sitelere SEO uzmanlarınınkilerde dahil.
Tartışmaya açık bir konu ya da bir uzman görüşü faydalı olabilir bu konuda.
MstDrsn
Yine Yeni Yeniden
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Şöyle söyleyeyim ben gelen yorum eğer güzel ve gerçekten iyi bir amaç için yazılmışsa linkleri kaldırmam, şayet sırf yorum yapmış olmak için veya backlink kasmak için atılan bir yorum ise linkini silerim.Yani anlayacağın niyet önemli. :)