BerkayOzturk adlı üyeden alıntı

Dilerim sıkıntılarınız geçer ve kendiniz dahil sevdiklerinize daha çok vakit ayırabilirsiniz. Yazılım öğrenmek için çok fazla kod yazmak gerekiyor, bu da ciddi vakit alan bir iş. Birikim yapıp, işinden ayrılıp bir kaç ay içinde web yazılım öğrenen ve iş bulan tanıdıklarım var ancak tabiki buradan yazması kolay :) Bir yandan ev, aile geçindirip bir yandan sektör değiştirebilmek mümkün mü bilmiyorum. Ama bu çözüm yolları aramayacağım anlamına gelmiyor.



İngilizce olmadan bir yere kadar bir şeyler öğrenebilir hatta işe bile girebilirsiniz. Ancak buradan herkese sesleniyorum. Arkadaşlar lütfen İngilizce öğrenin. Gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Yoksa kendinizi bu sektörde tek başınıza geliştirmeniz neredeyse imkansız hale gelir...



Ne yapmak istediğinize bağlı. Bazı cloud çözümler browser üzerinden kod yazmanızı sağlıyor ancak dürüst konuşmak gerekirse bu yetersiz olacaktır. Yazılım dillerinin temellerini öğrenirken bir sorun olmaz ancak bir noktadan sonra araçlar kurmak isteyeceksiniz ve burada donanım gerekecek. Hele ki oyun geliştirme veya yapay zeka gibi işlere girmek isterseniz ciddi bir donanıma ihtiyacınız olacak.

https://www.gitpod.io/
https://repl.it
...


Türkçe olarak ciddi kaynak eksikliği var. Ama İngilizce bolca mevcut.
Bakınız: https://github.com/ossu/computer-science


Vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Kesinlikle bu problemlere kafa yoruyor olacağım.


İlginiz için teşekkür ederim hocam sıkıntılar bittiğinde inşallah daha bol vakit bulucam.
Bir pc gerektiğinin farkındayım hocam bu ihtiyacımı karşılayana kadar bile birşeyler öğrensem sürekli olmasa bile bazen boş vaktimi oyunlara sosyal medyalara haracamak yerine bana karlı olacak şeylere harcamak bana daha iyi düşündürür 😊
Zaman en değerli şeydir gerçekten bir çok insan umursamıyor ama oyun başında sosyal medya başında harcanılan zamanın yarısı kadar mesela yazılım öğrenme veya iş öğrenme proje geliştirme gibi daha yararlı şeylerde harcansa inanin boş dönülmez bir süre sonra neler başarırsınız. Önce inanmak gerek. Ve değerli zamanı boşa harcamamak gerek..