98814
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhabalar,
Yazılıma başlamak veya ileri düzey yazılım konseptlerini öğrenmek isteyen arkadaşlara bir sorum var. Yabancı dil bariyerini saymazsak, bu yolda karşınıza çıkan problemler nedir? Hedefinize ulaşmanızı engellediğini düşündüğünüz veya gelişiminizi yavaşlatan etmenler var mı? Hangi sorulara cevap bulamıyorsunuz? Yoksa motivasyon eksikliği, vaktinizi boşa harcamak gibi sorunlarınız mı var? Aşırı fazla kaynak, dil, framework, kitap, eğitim videoları arasında kaybolup nereden başlayacağınızı mı bulamıyorsunuz?
Kafamda birkaç proje var ancak öncelikle sizlerin gerçekten neye ihtiyacınız olduğunu anlamak istiyorum. Artık bu sektörün her yerden fırlayan Udemy kurslarından başka çözümlere ihtiyacı var :) Her şeyden önce öğrenmeyi öğrenmek lazım bence. İstediği şeyi (platform/dil/framework) döküman ve kaynak kodu okuyarak kavrayabilmek , en yeni gelişmeleri ve best practiceleri takip edebilmek (Hacker News, Stack Overflow...), doğru bir kariyer planı çizip erken yaşta finansal özgürlüğe kavuşabilmek ve en önemlisi, özgün şeyler üretebilmek ancak bu şekilde mümkün gibi. Yanlış anlaşılmasın, bu sektörde çok yeniyim, bir şeyleri bildiğimi iddia etmiyorum, ama faydalı olabilecek fikirlerim var.
Şimdiden teşekkürler,
Berkay
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
web yazilim
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Güzel bir soru 👍 bende bir süredir yazılım öğrenme isteklisiyim öğrenmek için bana engel olduğunu düşündüğüm şeyler sıralayacak olursak öncelikle geçim sıkıntısından dolayı mecburen çalıştığım işim ve işten dolayı kafa yoracak kadar vakit bulamamak. Bunların en başında gelir.
Devamında evet dil sorunu,
Sonrasında nereden başlayacağım,
pc yok mobildeyim mobil cihazla video izlesem deneme yanılma veya test etme şansım nasıl olur hangi uygulama, site üzerinden bu işlemleri yapabilirim,
Sağlam ve doğru bilgiyi veren kaynaklar nerede,
bu işte içerik örnek vs ihtiyaçlar için faydalanacağım kaynaklar neler,
Gibi uzar gider aslında bu işe yıllardır çok istekli. Bir şekilde başlamak istiyorum yani severek yapabileceğim ve üretebileceğimi düşündüğüm 10larca fikrim var fakat yukarıda yazdığım sebeplerin dışında bu işi bana severek ve anlayacağım bir dilden anlatacak bir eğitim sistemi bir ders gibi bişey sanırım tamda istediğim şey. Çünkü şuan çalıştığım işten memnun değilim severek yapmadığım bir iş mecburen yaptığım iş ve biliyorum sevmediğim işte başarılı olamam ama mecburiyet. Sürekli bir arayış bir istek içindeyim inşallah hedeflerime ulaşırım.
Aradığınız cevap belki bunlar değildir fakat umarım bir fikir uyandırır aklınızda başarılar dilerim.. 😊
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
B** Ç**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Yeni dil öğrenmemi engelleyen şey üşengeçliğim
-
-
Yaş/Cinsiyet
22 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Hali hazırda php bilmeme rağmen ekstra dil öğrenemek istiyorum ama engel olan şeyler;
12.sınıf olduğumdan aile baskısı, okul, üniversite sınavı, öğretmenlerin baskısı, her hafta sonu günde 9 saat ders görmek, ilerideki hayatımda ne olacağım endişesi, her deneme çıkısı acaba iyi yaptım mı diye strese girmek, okul idarenin gereksiz disiplin uygulamaları, üstte tutmam gereken not ortalamam, okulda gereksiz ama gereksiz dersler,
Bunları saymazsak fazla engel olan bir şey yok 😒😒😞😞😕