BerkayOzturk adlı üyeden alıntı

Madem öyle, ibretlik bir hikaye paylaşayım :) Bilgisayar mühendisliği mezunu değilim. Öğrencilik hayatımda boş vakitlerimi gereksiz şeylere harcadım. Özellikle son senemde Amerika'da bir kariyer kurma hayalim için mülakatlarda sorulan algoritma ve veri yapıları konularına hazırlanmak istiyordum. "Sektörle alakası olan bir diplomam bile olmayacak, CV'me baktıkları gibi kenara atarlar." diye düşünüp erkenden vazgeçtim.

Üniversite son sınıfta şans eseri 2 tane yapay zeka dersi aldım seçmeli olarak. Hayatımda ilk kez Python ile kod yazmayı öğrendim ve dönem sonunda sahte haberleri 96% tutarlılıkla tahmin edebilen bir proje geliştirdim, akademik makale yazmaya başladım ve o süreçte ümitsizce CV yolladığım birkaç Amerika temelli şirket olumlu dönüş yaptı. Ama bir sorun vardı! Mülakatlarda bilin bakalım ne soruyorlar? Veri yapıları ve algoritma :) O kadar kısa sürede hazırlanmam imkansız olacağından mülakatlara katılmadım ve Amerika hayalim tabiri caizse aptallığım yüzünden ertelenmiş oldu.

Şu an makine öğrenmesi ünvanı ile Türkiye'de bir şirkette çalışıyorum, ciddi derecede yatırım alması beklenen bir proje için ilk büyük "proof-of-concept" uygulamamı geliştirdim bile! Eğer çok çalışırsanız hayat size fırsatlar sunabiliyor. Umarım bu yazdıklarım birileri için ilham kaynağı olmuştur! Buradan öğrencilere sesleniyorum. Lütfen benim yaptığım gibi vaktinizi boşa harcamayın. Mezun olup iş hayatına atıldıktan sonra boş vakit bulamayacaksınız. Öğrencilik zamanı kendinize yatırım yapmanız için en büyük fırsatınız, bu treni kaçırmayın lütfen!

Gerçekten ibretlik hikaye hocam umarım birileri ibret alıp birşeyler anlar ve farkına varır.