Şu film sektörüne haram para diyenlere (Genelleme olarak) şimdi ben bir filmi izlemek istiyorum, mesela "Fight Club" bu film vizyondan kalktı, sinemada izleyemeyeceğim. Orjinal CD-DVD almam gerekiyor, bunun da zaten satışını yapan belli başlı siteler var %50'sinden fazlasında ürün temin edilmemekte. Ama satış yapan bir site buldum, 19.90 TL gibi bir ücreti var 2 DVD bir de bu fiyata 6.90 TL kargo ücreti ekleniyor. 26.80 TL ediyor. Öğrenciyim ve vizyondan kalkmış bir film için 26.80 TL para harcayacağım. Sadece 1 adet film için bu geçerli. Fiyatları sabit tutalım ve 10 filme çıkaralım bu sayıyı 268.00 TL eder. Öğrenci bir adam bu parayı veremez. E ne yapalım ? Film mi izlemeyelim(Tek öğrenci değil asgari ücretli çalışan da buna dahil) Sanmıyorum günümüz Türkiye'sinde normal bir insan dahi vermez bu kadar parayı 10 adet filme. İzlemeye gücü yeten zaten gidip sinemada, orjinal cd den izliyor. Diğerleri ne yapsın ? Şimdi diyeceksiniz ki Bet sitelerinden reklama aldığı para yüzünden haram, bu adam da bir emek veriyor ve bu adamında belli başlı giderleri var onları çıkarmak zorunda ve emeğinin de karşılığını almak zorunda. Tabii bet sitesinden reklam almak zorunda değil, farklı bir şekilde reklam alır oradan kazanır. O zaman yine mi kaçak film yüklüyor diye haram olacak. 10 filme 286 lira vermek de haram değil mi ?