Selamun aleyküm, cloudflare hep tartışma oluşturuyor biliyorum ama sormak istedim. Türkiye hedefli bir sitede cloudflare kullanmak ne kadar artı sağlar?

Genelde hıza hiç bir etkisi yok güvenlik için kullanıyoruz diyor herkes ama cloudflare yardım sayfasına bakınca ücretsiz sürümde güvenlik hizmeti olmadığı yazıyor. En azından her hosting firmasının sağladığından daha fazlası değil.

Hız için performans için cloudflare kullanmali miyim? DNS değişikliği gerektiği için önce iyice karar vermek istiyorum. Performans benim için çok önemli. Cloudflare Türkiyede sunucu açmıştı yıllar önce şuan durum nasıl? Veridyen kullanıyorum site hızı fena degil, daha da artabilir mi?

Resimleri cdn ye alıyor mu cloudflare emin değilim. Hızı ve performansı ciddi anlamda artiracaksa kurmayı düşünüyorum.

CSS ve js dosyaları en az 200 -300 MS gibi bir sürede yükleniyor. 100 MS altına düşebilir mi? Resimler şuan 50 MS civarında yükleniyor. Çok optimizasyon yaptım en mükemmeli arıyorum.

Bu arada quic.cloud da var kafamda litespeed in servisi ama Türkiye sunucusu yok onun için cloudflare daha ağır basıyor gibi.