Litespeed ayarlarını tekrar kontrol edin veya Cache enabler gibi bir eklentiyle de testinizi yapabilirsiniz.

Açıkcası yerli yabancı sayısız müşteri ile çalışmış olsam bile bu seviyede hızlandırma konusunda takılı kaldığım için pişman olduğumu söylemeden edemem.

Otoriter sitelerin de aynı şekilde otoriter rakipleri oluyor. Cloudflare'ın da Incapsula, Sucuri gibi rakipleri var, veya Hürriyet'in rakibi Milliyet... Benim demek istediğim puanlandırmanın (Pagespeed Insight kısmen hariç) tamamen saçmalıktan ibaret olması. Zaten Google dikkat ettiği unsurları açık açık blog sayfasında belirtiyor. Sitenini full yüklenme süresi bile neredeyse önemsiz durumda diyebilirim.

HSTS aktif olarak kullanıyorum. HSTS ilk ziyaretlere pek bir katkısı olmaz. Bir ziyaretçinin aynı siteyi ikinci ve daha sonraki ziyaretlerinde yönlendirme sürelerini ufak da olsa hızlandırır fakat gözle görülür bir hızlandırma olmaz. Yinede bahsettiğiniz liste kavramını duymamıştım daha önce.

64ms için yaptığım hiçbir şey yoktu. Site sahibinin yazılımı temiz bir forum yazılımı, sunucusunda Nginx, Redis ve PHP7.3 kurulu. Bütün olayda zaten bu. Düzgün tema, düzgün hosting olduktan sonra zaten site hızlı demektir.

Dediğiniz derecede güçlü bir optimizasyon WordPress'in yapısına uygun değil. Önceki mesajımda belirttiğim gibi 270ms tüm sitem yükleniyordu (sunucu yanıt süresi 45ms idi.) ama bunu yapmak için WordPress'e ters pek çok müdahalede bulundum temayı sıfırdan editledim neredeyse. Bu seferde insanın aklına şöyle bir soru geliyor; temayı bozacağım madem WP yapısını da bozacağım ee o zaman niye WP kullanıyorum?

Zaten WordPress bunun için var. Site yönetimini kolaylaştırmak, ve mümkünse olabildiğince optimize edilebilmesi bütün olay. WordPress'de bir temanın JS ve CSS dosyaları örneğin 400 kb'dan oluşuyorsa bunun 300 kb'ı sizin siteniz için gereksiz olabilir. Ama gereksiz olan o 300 kb orada bulunmak zorundadır ki temayı alan herkes kendine göre kullanabilsin. Siz süper hızlı olacak diye müdahale edip temaları editlemeye başladığınızda bu sefer "WordPress yerine keşke başka bir yazılım kullansaydım madem niye ömrümü tüketiyorum" olayına dönüyor iş. Örneğin https://ghost.org/ yazılımı WordPress'den yüz kat daha hızlı. Hem de çok daha fazla ziyaretçi kapasitesi var.

Bu yüzden tema ve hosting seçimi bütün WordPress optimizasyonun en önemli parçası. İyi tema, iyi eklenti ve iyi bir hosting kullanıyorsanız zaten optimize edilmiştir siteniz. Geriye sadece cache eklentisini etkinleştirmek kalır. :) Bunun dışında örneğin temada jquery kütüphanesi varsa ve süper optimize bir site oluşturacaksanız eğer siz bir şey yapamazsınız. Temayı satır satır düzenleyerek bu kütüphaneden bağımsız hale mi getireceksiniz? Çok zor. Tek güncellemede her şey yok olur. Veya font-awesome kütüphanesinden gereksiz ikonları da silemezsiniz. Çünkü o ikonlar temayı kullanan tüm kullanıcılara göre çağırılıyor. Düzenlediğiniz gibi güncellemede bir ton işle boğuşacaksınız. Ee kendi sitenizde bunlarla uğraşabilirsiniz ama ya ücretli optimize ettiğiniz siteler ne olacak?

Sizin de dediğiniz gibi geç açılması problemdir. Geç açılmasın ama süper hızlı açılacak diye yazacağınız güzel içeriklerden, SEO ve reklam çalışmalarından, sosyal medya aktifliğinden olmamak gerekir. :)