VHOST TELEKOMÜNİKASYON
www.vhost.com.tr
08503028265
Yıldırım VD.
5220383379
NuhKetim
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
N** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%67)
al bi vds kur centos cwp panel panel . bak keyfine. panel için lisans ücretide yok ayrıca.
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Redis kullanımı Nginx üzerinde olur, faydası da vardır ancak çok gerekli değil bence. Bazen kopmalar yaşanabiliyor mesela redis üzerinde. Uzun zamandır testlerini yaptığım için biliyorum. Paylaşımlı hosting üzerinde istediğiniz ayarları yapamazsınız.
Memcache ise maalesef o kadar iyi verim sağlamadığına denk geldim bir çok kez. Vps üzerinde kendinize göre ayarlarını yaparsanız verim alabilirsiniz.
Opcache her php sürümünde mevcut olmasına rağmen işaretli olmayabiliyor. cPanel üzerinde opcache aktif ettiğinizde problem kalmaz.
Litespeed server üzerinde bulunan siteler için;
* Resimlerin optimize edilerek siteye yüklenmesi: eklenti kullanmadan!
( sitelerin çoğunda smush eklentisini görüyorum mesela. Maalesef bir süre sonra ciddi veritabanı sorgusuna neden olabiliyor. Üstelik gözle görülür bir optimize işlemi olmuyor resimlerde ) Ayrıca site ilk açılışta favicon ve logo önemlidir. 1000x500 gibi ebatlarda kullanılan logolar var maalesef. Logo en fazla 200 x 100 gibi olmalıdır.
* Kullanılmayan temaların tamamen kaldırılması!
* Kullanılmayan eklentilerin tamamen (daima uninstall talimatlarını okuyun ) kaldırılması!
* Litespeed cache eklentisi mevcut iken; Autoptimize eklentisini ayrıca kullanan siteler gördüm mesela. Maalesef bu son derece bilinçsiz bir yaklaşım. Aynı durum başka cache eklentilerini ekleyen siteler için de geçerli. Mesela Super Cache ekleyen siteler gördüm. İki eklenti de direkt htaccess dosyası üzerine yazar kodlarını. Dolayısı ile asla verim alamazsınız.
* Jetpack kullanımı: Asla tavsiye etmiyorum. Cpu artışında birebir etkisi vardır.
* Cloudflare: Site açılır açılmaz hemen cloudflare kullanan siteler var. Neden yapılıyor hiç anlamış değilim. Önce sitenizin tüm ayarlarını yapın, bir süre yayında olsun site. Daha sonra illa kullanacağım diyorsanız öyle alın cloudflare. Aceleniz nedir? Sonra site yavaş açılıyor, kullanım dışı kalıyor vs uğraşır durursunuz. Açıkçası saldırı durumları dışında kullanılmasından yana değilim.
Yukarıda değindiğim başlıklara dikkat ederseniz hosting firmalarına olan şikayetleriniz azalır, buna emin olabilirsiniz.
İyi forumlar herkese.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Teknik Destek
-
-
Ad Soyad
T** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
eğer kısıtlanmak istemiyorsanız sunucuya geçmelisiniz
cliaweb
Web Hosting Sağlayıcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Hosting Sağlayıcısı
-
-
Ad Soyad
R** Y**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Merhaba
Mfa
Günümüzde multiple php özelliği olmayan hosting hizmeti kalmadı neredeyse. Örneğin bizim tarafımızdaki paylaşımlı hosting hizmetlerinde Directadmin + litespeed + cloudlinux + cagefs + Softaculous + Multiple php (5.2 ila 7.4 arası) + mod_security mevcut.
Paylaşımlı hostinglerde maalesef her zaman bazı şeylerin kısıtlı olacağını da bilmelisiniz. Bu durum paylaşımlı hostinglerdeki güvenlik ve performans amaçlı olan bir durum. Kısıtsız yapılar için VPS türünde sanal sunucular öneririz.
iyi çalışmalar.
Linux Hosting | Linux Reseller | VPS | VDS https://www.cliaweb.com - İletişim : +90 (850) 885 10 39
s1b3r
Asker yolcusu
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Ü**
-
-
-
Ticaret
1, (%0)
o kadar firma değiştirdim. Kesinlikle guzel hostingi tercih et. Çözülmeyen sorun yok onlarda destek firması bilgili her türden yardım ederler sana.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
N** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bende hosting kullanıyorum. Gerçekten sınırsız hosting de 219 tL hemde ücretsiz SSL de sağlıyorlar. Şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Hosting servisine de
BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ...
https://yerliotomobil.org/
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad