Mfa
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Mezun
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bir eklenti yazıp temanın istediğimiz yerine müdahale edebilir miyiz?
Bunu optimizasyon için soruyorum. Mesela temalarda gereksiz kodları silmek gerekiyor performans için. Ama tema güncellemelerinde her şeyi tekrarlamak büyük zulüm. Bunu harici bir eklenti yaparak bloklayabilir miyiz? Güncellemelerde artık değişiklik yapmak gerekmez bu şekilde.
Bunu yapmak mümkün mü? Bazı SQL sorgularını, harici kaynakları veya PHP komutlarını eklenti ile bloklamak mümkün mü? Bu durum temadaki gereksiz kodları silmek veya bloklamak arasında performans farkını ne kadar etkiler?
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Diğer
-
-
Ad Soyad
O** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Güncelleme sonrası değişikliklerden etkilenmemek için child teması kullanılıyor zaten.
Bir ara araştırmıştım, gereksiz kodları kaldırmak için de 'enqueue' kullanılıyor. Ancak her bir bileşen için ayrı ayrı yapılıyor sanırım. Mesela temanın kullandığı ama benim kullanmadığım 'Google Fonts'ları bu şekilde engelledim.
Ama eğer ki öyle bir eklenti olursa da çok güzel olur. :)
Ekleme: Yazdıktan sonra aklıma geldi. Her bir tema için düzenleme sıkıntısı olabilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Child tema kullanabilirsiniz. functions.php ve style.css özelleştirmeler için fazlasıyla yeterlidir. Ayrıca child tema aktifken, orjinal temanın editlemek istediğiniz dosyalarını child temaya yükleyip editlediğiniz zaman o dosyanın orjinalinin üzerine yazmaktadır. Bunu tavsiye etmem çünkü güncellemeden sonra o dosyada temel değişiklikler olursa sizde aynısını child temaya uygulamak zorunda kalırsınız aksi halde sitede sorunlar oluşması kaçınılmaz olur.
Veya deregister ile istekleri kendinize göre değiştirip kaydedebilirsiniz. Ama hertürlü kısıtlı olur.
Zaten kaliteli, gelişmiş diyeceğimiz temaların bir özelliği de budur. Gereksiz sorguları çekmek yerine sadece gerekli olanları alırlar. Bahsettiğiniz kadar çok edit yapılması gerekiyorsa zaten temayı değiştirmek en iyisi olur.