yilmaz70 Aslında niçin Cloudflare kullanıyorum ve tavsiye ediyorum az çok sebepleriyle açıklamaya çalıştım. :)
1- Dünyanın en hızlı DNS servisi sunuyor ve tabii DNSSEC koruması.
2- Boyutu ne kadar olursa olsun DDOS koruması sunuyor.
3- Ücretsiz CDN sunuyor ki bu hizmeti en hızlı CDN firmasından bile çok daha iyi yapıyor.
4- html, js ve css küçültmelerini sitede hiçbir bozulma olmadan yapıyor.
5- Sınırsız süreyle SSL sunuyor.
6- Siteye http portundan erişimi ve sızmaları imkansız hale getiriyor.
7- Eklediği opsiyonlarla beraber Brute force saldırılarının kökünü kurutuyor. Brute force saldırı büyüklüğü ne olursa olsun sunucuya yansıtmıyor bile.
8- Brotli sıkıştırması sunuyor. Yine kendi bulut sunucularında hallediyor her şeyi.
9- IP adresini iyi bir şekilde gizliyor.
10- hiçbir kar payı koymadan domain ve whois transfer seçeneği sunuyor.
Sayabileceğim daha pek çok şey var fakat mobilde olduğum için aklıma gelenler ancak bunlar oldu. Türkiye'den first byte süresini geciktirebiliyor belki ama diğer tüm istekleri hızlandırdığı için her türlü avantajlı oluyor.
CF sitemi ufak bir seviyede yavaşlatacak olsa bile sırf güvenlik için kullanırdım. Geçenlerde örneğin 27 dakikalık bir kesinti oldu ama ondan önce ben neredeyse hiç kesinti görmedim. Bu kesinti olduğunda, Digitalocean, Themeforest gibi milyonlarca dolarlık firmalar da çökmüş oldu. Belki de milyonlarca dolarlık nakit akışı 27 dakika boyunca yapılamadı. İşte Cloudflare bu kadar önemli dünya interneti için. Bu yüzden bu kesinti olayları Cloudflare böyle gelişmeye devam ettiği sürece en aza inecektir veya olmayacaktır bile.
Telefonumda bile sundukları 1.1.1.1 DNS hizmetlerini kullanıyorum yakında büyük bir VPN oluşumlarını da duyuracaklar.
Aslında amacım Cloudflare'ı gereksiz yere abartmak veya övmek değil. Ama bu saydığım özellikler bile bir yerden satın almaya kalktığımızda minimum aylık belkide yüzlerce dolara mal olacak şeyler. O yüzden Cloudflare candır :)