yasinatagun teşekkürler hocam bunların yarısını biliyorum zaten. Yani isim olarak da bulmakta sorun yaşamıyorum. Bunlar dışında daha yuzlercesi daha var. Ama hangisini tercih etmem daha mantıklı olur. Yukarıda gerekli bilgileri vermiştim bu şartlar altında hangisi en mantıklısı.

Genesis thesis vb frameworklar daha özelleştirilmiş frameworklar, geliştiriciler ve yazılımcılar için harika ama bunun dışında iyi bir öğrenme eğrisi gerekiyor. Yani belirttigim gibi uğraşmak ve zaman harcamak istemiyorum. Performanslı ve temel islevsellikleri olan hafif bir tema. Tasarımda ufak değişiklikler yapıp kullanmak istiyorum.

Yüzlerce seçenek var fakat seçmek sorun. Tek tek incele diyebilirsiniz evet son bir kaç yıldır bunu yapıyorum zaten ama hâlâ karar veremedim. SQL sorguları, kaynak tüketimi, performans, hafiflik, kaliteli kod yapısı bir çok kriter var.

Pagebuilder lar resmen performans katili hocam. Bunların SQL, kaynak ve performans kıyaslamaları var yabancı sitelerde bakmissinizdir herhalde. Bu kadar taviz vermek istemiyorum. Bir de zaten bir kere yapılıp bırakılan şeyler için bu kadar performans kaybetmeye gerek yok diye düşünüyorum. Yoksa gidip newspaper, bimber vb temalar kullanıp içinde yüzlerce kullanilmayan özellik 5-10 saniye sayfa yükleme süresi 2-3 MB sayfa boyutu kullanla farkı olmuyor. Şuan en hafif ve çok fonksiyonlu temayı arıyorum. Seçenekler belli evet ama hangisi ve neden bunu araştırıyorum.

Geliştiriciler daha iyi anlarlar ve kullanmayı tercih ettikleri çekirdek tema hangisi onu merak ettiğim için açtım konuyu teşekkürler.