Mfa şuanda en hızlı wordpress temaları listesinde Divi, Astra ve GeneratePress temaları da yer alıyor. Özellikle Astra'yı incelemeni tavsiye ederim.

Astra ile fazla kodlama bilgisine gerek kalmadan, hatta hiç gerek kalmadan çok düşük boyutta ve oldukça hızlı web siteler tasarlayabilirsin. Zaten şuanda en hızlı 3-4 tema içerisinde bulunuyor. Astra'nın bir özelliği de yukarıda bahsettiğin "kullanılmayan" özellikleri tek tek iptal edip silebiliyor oluşun. Tema sana sadece kullanacağın şeyleri yüklemene izin veriyor.

Page builder kullanıp kullanmaması önemli değil. Kod yazılımı ve kalitesi önemli olan. Tabi bunun yanında sitenizi yavaşlatan faktörleri sizin optimize etmenizde yarar sağlayacaktır.

Eğer hızlı temalar arıyorsan fazla zorlamadan zaten liste halinde bulabilirsin Google'da.

Örneğin MyThemeShop temaları da oldukça hızlıdır. Hemen her bir teması hız için özellikle optimize edilmiştir.

Bunların yanında senin ne istediğini tam olarak anlayamasamda (kod yazmak istemiyorsun, siteyi tasarlamak istiyorsun, hızlı olsun istiyorsun), umarım doğru bir cevap vermişimdir.

Kısacası, eğer kodlama ile uğraşmak, geliştirici gibi çalışıp baştan bir tema üretmek istemiyorsanız bu temalara göz atmalısınız.