yasinatagun adlı üyeden alıntı

Mfa şuanda en hızlı wordpress temaları listesinde Divi, Astra ve GeneratePress temaları da yer alıyor. Özellikle Astra'yı incelemeni tavsiye ederim.

Astra ile fazla kodlama bilgisine gerek kalmadan, hatta hiç gerek kalmadan çok düşük boyutta ve oldukça hızlı web siteler tasarlayabilirsin. Zaten şuanda en hızlı 3-4 tema içerisinde bulunuyor. Astra'nın bir özelliği de yukarıda bahsettiğin "kullanılmayan" özellikleri tek tek iptal edip silebiliyor oluşun. Tema sana sadece kullanacağın şeyleri yüklemene izin veriyor.

Page builder kullanıp kullanmaması önemli değil. Kod yazılımı ve kalitesi önemli olan. Tabi bunun yanında sitenizi yavaşlatan faktörleri sizin optimize etmenizde yarar sağlayacaktır.

Eğer hızlı temalar arıyorsan fazla zorlamadan zaten liste halinde bulabilirsin Google'da.

Örneğin MyThemeShop temaları da oldukça hızlıdır. Hemen her bir teması hız için özellikle optimize edilmiştir.

Bunların yanında senin ne istediğini tam olarak anlayamasamda (kod yazmak istemiyorsun, siteyi tasarlamak istiyorsun, hızlı olsun istiyorsun), umarım doğru bir cevap vermişimdir.

Kısacası, eğer kodlama ile uğraşmak, geliştirici gibi çalışıp baştan bir tema üretmek istemiyorsanız bu temalara göz atmalısınız.

Teşekkürler hocam evet bunların hepsini biliyorum. Optimizasyon konusunda da şükür yeterli bilgim var. Tema geliştirmekle uğraşmak istemiyorum. Yani ekstra özellikler yazma, durmadan harici eklentiler yazma, güvenlik kodları yazma vb. Yoksa tabiki kodlarla oynuyorum sürekli. Çoğunlukla yüzlerce kod siliyorum kullandığım temalarda. Tabi her guncellemede yenilemek gerekiyor bunalttı artık. Bunun için daha minimal kod yapısına sahip bir tema arıyorum. Tasarımı ben yaparım derken amaç bu değildi, sürekli tema önerilerinde performansa bakmadan en cafcaflı temaları önerip duruyorlar. O yüzden tasarım önemli değil dedim.

Evet son söylediğiniz temaların hepsini daha önce defalarca kullandım. Google da da var bu yüzden konu açtım. Yoksa varolan birşeyi tekrar tekrar sormak değil amacım.

Bu temalarda özelleştirme seçenekleri fazla evet ama ben bunu istemiyorum işte. Bir kere ayarlayıp bir daha oynamadigimiz şeyler fazladan yük yapıyor. Veritabaninda saklanıyor bütün veriler boş yere. Bu yüzden özel tema yaptırmak veya özel yazılım yaptırmak daha akıllıca ama maliyetli. Gereksiz bir ton şey var.

Astra temayı da kullandım ama işlevsellik olarak az gibi gelmişti bana son durum nedir bilmiyorum. Pro sürümü olan
ücretsiz temalardaa genelde hayatı bazı özellikleri eklemiyorlar bu büyük sorun.

İstediğim şey olabildiğince kaliteli kodlanmış, makul işlevsellikleri olan (benzer yazılar, paylaşım vb) yani eklenti ihtiyacını en dusukte tutan, CSS ve js makul seviyede tutulmuş, SQL sorgusu minimalist edilmiş, gereksiz özelleştirmeler kullanılmamış bir haber/blog teması.

Bu tür temalar var ama daha çok tek sayfalar için hazırlanmış durumda. Haber sitesi islevsellikleri olan en minimalize temayi arıyorum.

Şuanda elimden gelen geliştirmeleri yaparım belli bir noktadan sonra da inşallah temayı daha da özelleştirebilecegim kadar gereksiz yükler olmaması lazım.