-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Herkese günaydın
2018 yılında bir milletvekiline sosyal medya üzerinden küfür etmiştim. Daha sonra mahkemelik oldum uzlaşmaya gidildi fakat anlaşamadık, daha sonrasında mahkeme beni suçlu buldu ve karşı tarafın avukat parasını bana yansıttılar. Aynı zamanda 87 gün hapis cezası aldım. Hapis cezasını para cezasına çevirdiler. Bu cezaları ödemesem icralık olur muyum? Benim adıma herhangi bir şey yok banka hesabıma bir para girişide olmuyor fakat ailemle yaşıyorum. Bu durum icralık durumu olursa onlara yansır mı ödeme yapmazsam ne olur bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim
Remus
NUMLOCK.COM.TR
E-Mail Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Ögrenci
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
odemezsen hakkinda tutuklama karari cikar cezaevine gidersin paranin karşiligi kac gunse o kadar yatarin cikar acik cezaevinde
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Serbest Meslek
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Toplam Ödenicek Ceza Nekadar _ ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
90 gün ceza 2-3 bin tl eder sanırım, forumda avukat varsa net cevaplar şimdi. Ama adli para cezanı ödemezsen atabilirler içeri.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Fotoğraf, Grafik, Radyoloji
-
-
Ad Soyad
G** Ç**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
AH be güzel kardeşim neden böyle şeyler yapıyorsunuz. Sadece bir milletvekiline değil sıradan bir vatandaşa da küfür etsen aynı cezayı alabilirsin. Sosyal medya insanlara rahat rahat küfür edebileceğiniz bir yer olsun diye yok ki.
2006 yılında buna benzer bir durumda farklı bir forum sitesinde konuşulmuş bir konuyu alıntılıyorum
"İİK.nun 97.maddesi gereğince, hacze gelen memur sizi evde gördüğü anda ev eşyalarını haczedip,muhafaza altına alabilir.Ailen ise eşyaların faturası varsa ya da diğer delillerle birlikte istihkak davası açıp dava sonucunda eşyalarını gere alabilir. Bu dava da uzun sürebilir"
edit: adli para cezası ne kadar önce bunu bir öğren ailenle görüş gerekirse sağdan soldan borç alıp bu borcu ödeyin çok büyük bi miktar olacağını sanmıyorum. Hatta maddi durumunuza göre hakim bunu taksitlendirebiliyor diye de biliyorum. Sen adliyeye gidip bu konuyu bir araştır soruştur
Selamunaleyküm.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
ö.g.g
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Gokenim 2006 nerde 2020 nerde icra konusunda herşey degisti öyle alıp gitme vs yok insanları yanlış bilgilendirmeyin.
Her Kul Kendi Kaderini Yaşarmış..
cthax
@emileyt.vanlife
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
130, (%100)
Parayı yatırın. Adli ceza'yı yatırmamanız karşılığında hapis cezası yatacağınız anlamına geliyor. Ayrıca yine yatırmamanız Allah korusun bir suç işlediğinizde (Trafik kazasıda olabilir) Hükmün geri açıklanmasını engelleyebilir doğrudan ceza alırsınız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Tasarımcı
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
yatırın hocam hakkınızda tutuklama kararı çıkabilir. Normal vergi borcu gibi görmeyin bunu