lostyazilim
tr.link

Xamarin - React - Flutter kanser üçlüsü sorusu

15 Mesajlar 2.492 Okunma
acebozum
tr.link

berkaycatak berkaycatak Kendi Çapında Geliştirici Kullanıcı
  • Üyelik 15.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 1242
  • Beğeniler 1278 / 406
  • Ticaret 9, (%100)
Mobil pazarına react native ile girmeye karar verip uzun bir süre boş vakit buldukça öğrenmek için kurcaladım. Kurslara baktım fakat benim için çok karışık geldi. Çok sorun çıkarttı, zaten kurması da ayrı problem... kütüphaneler sürekli çakışıyordu. Bazen ios ve androidde biri düzgünken diğerinde kaymalar oluyordu. Ayrıca backend de biraz zor geldi. Daha sonra biraz ara verdim.

Bir kaç ay önce bir Google Flutter tanıyım ekibinin başındaki Türk’ün yaptığı sunuma katıldım. Artılarını ve eksilerini güzelce anlattı ve o gün React Native’i bırakıp Flutter’a radikal bir dönüş yaptım.

React native yazmaya çalışırken Flutter’ın ve C# bilmeme rağmen Xamarin’in arayüz tasarımı zor gelmişti. Fakat işin içine girince kısa bir sürede Flutter’ın arayüz mantığını anladım. Zaten dart altyapısı kullanılıyor, javascript’e göre daha az karışık. Bu nedenle backend yazması bana göre daha kolay. React native’de sayfa değiştirme, menü oluşturma işlemleri bile bir hayli karışık. Ama flutter’da daha kolay.

Şimdi Flutter’da üç yaşına girecek olan projemin mobil uygulamasını yapıyorum. Php ile hazırladığım apilerle veri alışverişini hallettim. Arayüz de gayet güzel.
ozmencelik

kişi bu mesajı beğendi.

elektronikssl
webimgo

berkaycatak berkaycatak Kendi Çapında Geliştirici Kullanıcı
  • Üyelik 15.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 1242
  • Beğeniler 1278 / 406
  • Ticaret 9, (%100)
Flutter’ın terk edilmiş olduğunu ve terk edileceğini düşünmüyorum. Gayet güzel ilerliyor. Son güncelleme ile de web desteği getirildi

LizGate adlı üyeden alıntı

Ben teşekkür ederim sohbet için

Büyük ölçekten ziyade arkasındaki firma ile alakalı. Flutter ile instagram,messenger,whatsapp vb. uygulamaların clonları mevcut.

Ama firmalar şöyle bir bakıyorlar Xamarin kim, arkasında microsoft var, geliştirmek için eğitim ve kod örneği bol, vs.

Flutter-Dart ise google'ın terk edilmiş evladı

ozmencelik ozmencelik Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek .Net Developer - İng Öğretmeni
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 339
  • Beğeniler 39 / 160
  • Ticaret 0, (%0)

berkaycatak adlı üyeden alıntı

Mobil pazarına react native ile girmeye karar verip uzun bir süre boş vakit buldukça öğrenmek için kurcaladım. Kurslara baktım fakat benim için çok karışık geldi. Çok sorun çıkarttı, zaten kurması da ayrı problem... kütüphaneler sürekli çakışıyordu. Bazen ios ve androidde biri düzgünken diğerinde kaymalar oluyordu. Ayrıca backend de biraz zor geldi. Daha sonra biraz ara verdim.

Bir kaç ay önce bir Google Flutter tanıyım ekibinin başındaki Türk’ün yaptığı sunuma katıldım. Artılarını ve eksilerini güzelce anlattı ve o gün React Native’i bırakıp Flutter’a radikal bir dönüş yaptım.

React native yazmaya çalışırken Flutter’ın ve C# bilmeme rağmen Xamarin’in arayüz tasarımı zor gelmişti. Fakat işin içine girince kısa bir sürede Flutter’ın arayüz mantığını anladım. Zaten dart altyapısı kullanılıyor, javascript’e göre daha az karışık. Bu nedenle backend yazması bana göre daha kolay. React native’de sayfa değiştirme, menü oluşturma işlemleri bile bir hayli karışık. Ama flutter’da daha kolay.

Şimdi Flutter’da üç yaşına girecek olan projemin mobil uygulamasını yapıyorum. Php ile hazırladığım apilerle veri alışverişini hallettim. Arayüz de gayet güzel.

Öncelikle yorum için teşekkür ederim. Bu bağlamda sizi ki arkadaşında yorumları doğrultusunda denemek gerek diye karar vermiş bulunmaktayım sanırım bu akşam geniş bir şekilde giriş yapacağım. Biraz zorlanacağım kesin ama en kötü bir dil daha öğrenmiş olurum.

Birtane Udemy de kus gördüm 80 saatlik ama açıkçası ondan önce biraz temel olması için google amcayı ve youtube dayıyı kullanmayı düşünüyorum.

Herkesin algı olayı farklı olduğu için ben dersler videolar sormayacağım çünkü ben sizden daha geç yada daha erken anlayabilirim yada siz ahmetten anlıyor iken ben ise ben mehmetten anlayabiliyorum gibi bir yaklaşımım var. O yüzden böyle bir rahatsızlık vermeyeceğim :)

Teşekkür eder iyi forumlar dilerim
berkaycatak

kişi bu mesajı beğendi.

SancarSaran SancarSaran WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Programcı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** S**
  • Mesajlar 319
  • Beğeniler 4 / 111
  • Ticaret 0, (%0)

ozmencelik adlı üyeden alıntı

Konuyu tam okudunuz mu ? Rica ediyorum ordan burdan sırf cevap yazmak için link atıp yorum atmayım ben yabancı sitelerde ne yazdığını yada makaleleri sormuyorum BENİM GİBİ GELİŞTİCİ ARKADAŞLARIN TÜRKİYEDEKİ İŞLEYİŞİ VE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞMASINI İSTEDİM.

İyi forumlar size

Evet okudum, verdiğim linki okuyabiliyorsan, performans olarak arada çok fark olmadığını göreceksin.

Yani ?

Bana laf yetiştireceğine koduna bak.

Tamam M$ tabanlı hede geliştirmiyorum da neticede eninde sonunda geldiğin yer restful request.

Neticede veri alıp veriyorsun. Ne video encode ediyorsun, saniyede şu request karşılıyorsun. Ne client tarafından ağır cpuluk işin var. Dolayısı ile dökümanı okuduğumuzda göreceğiz ki, teknik larak bu arkadaşların performansları bir birine yakın.

Yani yavaş çalışıyorsa, sen bir şeyleri yanlış yapıyorsun.

wmaraci
wmaraci

ozmencelik ozmencelik Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek .Net Developer - İng Öğretmeni
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 339
  • Beğeniler 39 / 160
  • Ticaret 0, (%0)

SancarSaran adlı üyeden alıntı

Evet okudum, verdiğim linki okuyabiliyorsan, performans olarak arada çok fark olmadığını göreceksin.

Yani ?

Bana laf yetiştireceğine koduna bak.

Tamam M$ tabanlı hede geliştirmiyorum da neticede eninde sonunda geldiğin yer restful request.

Neticede veri alıp veriyorsun. Ne video encode ediyorsun, saniyede şu request karşılıyorsun. Ne client tarafından ağır cpuluk işin var. Dolayısı ile dökümanı okuduğumuzda göreceğiz ki, teknik larak bu arkadaşların performansları bir birine yakın.

Yani yavaş çalışıyorsa, sen bir şeyleri yanlış yapıyorsun.

Sen konuyu halen anlamamışsın yani ben linki okuyabiliyorum ama sen şu Türkçe dilinde yazılmış konuyu anlayacak şekilde okuyamıyorsun.

Konumdan gidersen sevinirim

İyi forumlar

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al