Hocam öncelikle emeğinize sağlık, çok güzel bir paylaşım olmuş. Özel dememin sebebi ise soru - cevap analiz vs.

Ayrıca size son derece katılıyorum hocam, ileride seoya para ödeyeceğiz tabi ki ama bu bile insanın zoruna gidyo :) Hedef kesinlikle başarı hocam. Yaptırmayı değil, yapmayı, yapabilmeyi seviyorum. Adsense aldırmanın bile hizmeti çıkmış. 15. reddi yedim, hala arkadaşlara soruyorum, sağolsunlar yardımcı oluyolar. Denemeye devam ediyoruz.

Ortak bulmam malesef ki zor, ilgili youtuber, yazı paylaşan arkadaşlara (hali hazırda merakı oaln) sosyal mecralar üzerinden ulaşmaya çalışıyorum. Fakat gider olayı beni zorlarsa bir yere kadar dayanabilirim. Burada kazanç ve değer mi düşüncesinden kastım, gerek var mı ?

Sonuna kadar faydalabilir miyiz ? 100$ aylık isteyen de var, tavsiye ettiğiniz araç gibi tek sefer isteyen de. Mesela Yoast pro alıyım diyodum, arkadaşlar Rank Math önerdiler. Bütün pro özellikleri sunuyormuş. Üstüne aylık 100$ ayrıca bir avantaj ve masraftan kaçınma olarak cebimize kaldı.

İleride editör bulabilirsem ve bu masrafdan da kaçınırsak ayrı harcamalar üzerine eğilmeyi düşünüyorum. Yoksa her ay 100$ kredi olucak resmen benim için :)

Niş, kazanıyım, para gelsin, zenginlik benim işim değil hocam. Bu benim hem mesleğim hem ilgim. Fakat kazançta işin net başarı - refah tarafı tabi ki. İlerleyen zamanlarda SEO olmazla olmaz olucak, paketler vs. Bana sorsanız değer mi ? Kesinlikle! Ama arkadaşlar Yoast için net bir cevap verdiler: Ne gerek var ki ?

Haliyle araçlar da çok fark ediyo. Burda sizin örneklerinizle anlatıcak olursam. Eliyle domates yiyen biri için bütün kesiciler anlamsız bir yük ve zorluktur. Kesmeyi iyi bilen, usta gibi keskin aletler kullanmalıdır, yoksa aksine çalışır. Haliyle orta ölçek bir araç işime gelir diye düşünüyorum.

Burada kwfinder gibi özellikler gerçekten iyi bir analiz - istihbarat sunuyor ve tabi ki el ile yapılabiliyor. Ama öğrenmek ve kolaylık açısından (çok ihtimal ve sonuç çıkıyo) iyi olabilir diye düşündüm. Elle yapabilsek gerek duymam zaten, o da var :)

Kwfinder - answerthepublic gibi günlük ücretsiz limitlerle yaptığım arama sonucu, siteyi de düşününce gözüme sadece 1 tail keyword çarptı. Haliyle görüldüğü üzere kısıtlı bir durum. Tek bir sistem olsa neyse, SEO da adını bi türlü hatırlayamadığım bir hizmet öneren forumda bu konularda iyi bir arkadaş vardı. Bir de sizin araç + kwfinder. Bu 3ü arasında ayrım yapmak haliyle zor oluyo.

Ayrıca en iyi seçim - en iyi potansiyelde ki keyword seçimi makaleyi çok iyi yerlere çıkarabileceği gibi batırabilir de. Yurtdışı ve yoğun rekabet olduğu için araç üzerinden yönelmek ve öğrenmek mantıklı olur diye düşünüyorum ki burada da masraf devreye giriyo.

Kendi elin gibisi yok bana sorarsanız :) Ama iyi bir başlangıç için, uygun bir fiyata güzel bir araca yönelmek isterim eğer tavsiye edilirse. Ki sitenin 2. 3. ayı yani ilk senesi.