kelebek adlı üyeden alıntı

Mobil uygulama geliştiricisi değilim fakat ister istemez biraz takip etmem gerekiyor. Benim tavsiyem react native olacaktır. Flutter takip ettiğim kadarıyla hala çok yeni ve özellikle kütüphane bakımından hala çok eksiği var. Performan olarak react native javanın gerisinde kalıyor fakat o tarz bir uygulamayı zaten flutter ile de geliştirmeni önermem.

- Öncelikle react native'ye girmeden sana tavsiyem javascript'te özellikle kendini geliştirmen.
- Mobil tarafta şuan işler çok kızışmış durumda 2-3 aylık detaylı bir araştırma, minik testler yapmanı öneririm. Aktif geliştiricilere sosyal medyadan ulaşmanı ve iş ilanlarını takip etmeni öneririm.
- Şuan front-end kodlayanlardan mobil tarafa büyük bir kayma oluyor, PWA gümbür gümbür geliyor o nedenle sadece mobil tarafla kendini sınırlamanı gelecek açısından hiç tavsiye etmiyorum. Özellikle react ve react navtive de kendini geliştirmeni öneririm.


Yorum için teşekkürler hocam, Flutter ı seçecek olmamdaki en büyük sebep arkasında google olması, google ın yeni işletim sistemi üzerinde çalışıyor ve flutter ile ileride bunlar üzerinde de çalışma yapabilecek olmamız, material desing kısmının gelişmiş olması gibi etkenler var. Kararsızım, bir çok eğitmen ve geliştirici ile görüşüyorum şuan 2 gün içerisinde birisini seçip başlayacağım.