-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bilgisayar Prog. / Webmaster
-
-
Ad Soyad
Ü** G**
-
-
-
Ticaret
53, (%100)
Herkese merhaba, daha öncesinden programlama geçmişim var fakat uzun süre bu konulardan uzak kaldım. Şimdi mobil programlama başlamak istiyorum birkaç gündür araştırıyorum fakat bu araştırma benim için tam bir kaos oldu.
JAVA'ya saygım sonsuz ve gönlüm en başta javadan yanaydı fakat bu cross platform ve bir kaç kişiyle konuşmamdan sonra react native ya da flutter a başlamam gerektiğine karar verdim(veremedim). Bu diller sayesinde ben farklı işletim sistemlerine çıktı alabileceğim hemde yeni sürekli güncellenen arkasında google ve facebook olan bir dili öğrenmiş olacağım ama kararsızım.
Eksileri artıları nedir, hangi dil ile uygulama geliştirme yapıyorsunuz şuan başlayacak olsanız hangi dil ile başlamak isterdiniz, hangisinin geleceğini daha iyi görüyorsunuz, lütfen tavsiyelerinizi esirgemeyin.
Mrtcn
PrismaCSI
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Cyber Sec & Project Manager
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Javadan oldum olası nefret ettim, kalkıp birde oracle ileri geri konuşup boş yapınca hepten kaçtık, Flutter geliştir ara katman yazıp her iki cihazada uygulama geliştiriyorsun hem native hemde yormadan uygulama çıkıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Geliştirici
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Mobil uygulama geliştiricisi değilim fakat ister istemez biraz takip etmem gerekiyor. Benim tavsiyem react native olacaktır. Flutter takip ettiğim kadarıyla hala çok yeni ve özellikle kütüphane bakımından hala çok eksiği var. Performan olarak react native javanın gerisinde kalıyor fakat o tarz bir uygulamayı zaten flutter ile de geliştirmeni önermem.
- Öncelikle react native'ye girmeden sana tavsiyem javascript'te özellikle kendini geliştirmen.
- Mobil tarafta şuan işler çok kızışmış durumda 2-3 aylık detaylı bir araştırma, minik testler yapmanı öneririm. Aktif geliştiricilere sosyal medyadan ulaşmanı ve iş ilanlarını takip etmeni öneririm.
- Şuan front-end kodlayanlardan mobil tarafa büyük bir kayma oluyor, PWA gümbür gümbür geliyor o nedenle sadece mobil tarafla kendini sınırlamanı gelecek açısından hiç tavsiye etmiyorum. Özellikle react ve react navtive de kendini geliştirmeni öneririm.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Kağıt üstünde herkes React-Native diyor da yazmaya çalıştığında onun o sürüm hatası bunun bu sürüm hatası adamı delirtiyor. Java ile yazıyorum çok mutluyum, ios yok ama hobi olarak yaptığım için sorun etmiyorum yıllık 100$ vermek şuan çok geliyor zaten.
3 kişi bu mesajı beğendi.
ETC Mobile Apps
Mobil uygulama yapılır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
.Net Developer - İng Öğretmeni
-
-
Ad Soyad
Ö** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhabalar dostum sana şöyle bir tavsiyede bulunayım fikrimi dile getirerek.
Bende 1-2 gun önce forumda xamarin - react - flutter üçlemesi için konu açtım kararsız kaldığımdan ama sağ olsun bu ve 2 forumda daha güzel yorumlar aldım yani karar vermeme destekleyici şekilde. Ve dün "flutter ( dart dili )" öğrenmeye başladım. ( xamarin kullanıyordum halende büyük projelerde kullanırım ) ama flutter daha soft ve hafif geldi ayrıca tasarım ve performans olarak daha verimli ve kolay gibi geldi. Zaten bir dili biliyorsan başka br dilide rahat öğrenirsin. Temelde C# ye çok benzer. Farklılıklarının % 90 ı avantajdır.
Demem odur ki ben başladım ilerde beğenmezsem yada isteğimi karşılamaz ise en kötü denedim bir dil daha öğrendim yada az çok bilgi ve fikir sahibi oldum der geçerim.
Sana tavsiyem hemen birine başla (ki) zamanın boşa gitmesin.
35 yaşındayım ve oturup flutter dersleri izliyorum çünkü istemek = hemen başlamak.
Dersleri playlistleri önerme konusunda biraz farklı düşünüyorum çünkü herkesin algı olayı farklıdır.
Şimdiden başarılar umarım biran önce öğrenir ve güzel şeyler başarırsın.
iyi forumlar
1 kişi bu mesajı beğendi.