Merhaba,

Ek olarak bir şiket açılışı yapıyoruz ve bunu yine forumda denk geldiğim bir arkadaşımın paylaşımında gördüğüm mukellef.co üzerinden yapıyoruz. Görünen o ki işleri oldukça kolaylaştırıyor. Piyasada aylık home ofice şirket sahibi 150 TL gibi ücretler öderken mukellef.co fiyatlarda aylık 100 TL kadar ek komisyonlu. 300 e dayanıyor yani. (Hakkıdır bence hiçbirşeyle muhattab etmeden bu hizmeti sağlaması bile güzel Ortaklar için düşünülebilir)

Velhasıl Ödeme aşamasında 4 ayrı periyöt var bunlardan 2 si ilgilendiriyor beni.
1- İşletme olarak şirket oluşumu
2- Sanal ofis Şirket Oluşumu

Bu durumda ikisindede işletme oluyoruz ancak neden aralarında 60-70 TL gibi fiyat farkı var dersiniz ? Yani ben zaten kendi sanal ofisimi kendim oluşturamıyormuyum ? Örneğin arkadaşım kirada oturduğu evinin bir odasını bana Sanal ofis olarak kiraya veremez mi ? Aynı oranla sadece işletmeyi seçsek bu defada yine odasını kiraya vermiş gibi gösteremez mi ? Yani illede mukellef.co dan Şu hizmeti
almamız mı gerekir . ?




Yani tamamen tecrübesizliğimden kaynaklı sorular bunlar. Sanal ofis- İşletme ayrımını neye göre yapıyorlar ? Burada Sanal ofis oluşturup kargolarınız için kurye çağırmanızı sağlayabiliriz demiş. E iyide işletme olarakta ben yer göstersem standartlara göre kurye zaten çağırabilirim. ? Bunun artısı eksisi nedir ? Yani konuya hakim birileri varsa Süreç ve tecrübesi hakkında bilgi verirse çok mutlu olurum. Eminim forumda büyük bir çoğunluğunda işini görecektir bu konu.

İyi forumlar diliyorum.

Edit: Biraz saçılmış vaziyette sorular ; Biraz geniş çaplı bir konu olduğundan. Aslında sorular basit. Sanal ofis-İşletme ayrımı ve Mukellef.co işleyişi.