Ben pek çok kişinin aksine ders almamanız gerektiğini düşünüyorum. 10 saatlik bir WordPress dersi izleseniz bile kendi sitenizi kurup admin paneline girdiğinizde bu dersin çoğu uçup gider. Kendiniz deneyerek öğrenmeniz en iyi yöntemdir. Zaten çok da zor olmadığı için eğitimlik bir durum yok. Eğer İngilizce diliniz de varsa takıldığınız yerlerde özellikle yabancı makaleleri araştırabilirsiniz.

Eğitim videoları izleyerek öyle fark yaratacak bir hizmet seviyesine gelmeniz mümkün değil. Bütün Udemy'deki tüm WP kurslarını tek tek izleseniz bile...

Yabancı makaleleri özellikle önerdim. Çünkü piyasadaki yerli içerikler güncel değil ve doğru diye anlatılan bir husus yanlış olabiliyor. Yine aynı şekilde piyasa genelinde verilen hizmetlerin pek çoğu düşük kalite oluyor.

İlk başlarda öğreniminizi hızlandırabilmek için basit eklentileri kullanarak başlayabilirsiniz. Mesela WP Fastest cache eklentisi kullanımı kolay ve sorunsuz çalışan bir eklentidir. Onunla cache işlemlerinde kendinizi geliştirebilirsiniz. W3TC eklentisi ise daha karmaşık yapısı olan bir eklentidir, eğer en başta bu eklentide hangi ayarın ne olduğunu tek tek araştırıp öğrenmeye kalkarsanız işinizi zorlaştırır.

Çok uzatmak da istemiyorum kısacası ne kadar deneme yaparsanız o kadar gelişirsiniz. Piyasada sadece WordPress teması ve eklentilerini kurmasını bilen birisi bile kurumsal şirketlere siteler açarak para kazanabilir. Ama fark yaratma anlamında zorlanır veya sorun yaşadığı zaman üstesinden gelemeyebilir. Genellikle bu kişiler daha uygun fiyattan iş alırlar. WordPress kullanarak 3000 liraya e-ticaret sitesi yapan da var, 150 liraya yapan da var.

Ekleme: Tabii, hosting, domain gibi kavramlara yabancı olan ve hiç tecrübesi olmamış kişilerin en azından ilk adımda eğitim almasında bir sakınca göremiyorum.