wpuzman
WordPress Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
B** M**
-
-
-
Ticaret
33, (%100)
Hayır. Ama her muhasebeci aynı değil tabi.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Muhasebe
-
-
Ad Soyad
H** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Şahıs firmaları istedikleri ünvanı kişi ismi ile birlikte kullanabilirler. Mesela Ali Veli - Bilmem ne bilişim yada Ahanda Şu Bilişim - Mustafa Ahmet şeklinde faturada, vergi levhasında vb tüm resmi yerlerde kullanabilir. Öncelikle vergi levhasına ekletmiş olması gerekir.
Ancak, diyelim ki ticaret sicil müdürlüğünden tescil ettirmediniz, ve aynı ünvanı başkası sizden önce tescil ettirmiş, eğer kendisi şikayet ederse kullanamazsınız. Şikayet etmez ise yine sıkıntı yok, kullanabilirsiniz.
Son olarak, 15 yıllık muhasebeciyim, ismini kullanmadan sadece ünvan kullanabilen bir şahıs işletmesine henüz rastlamadım. Tabii belki ince bir detayı vardır, bana denk gelmemiştir bilemiyorum.
Ağacı Sev Yeşili Koru Ayıyı Öp!
-
-
Yaş/Cinsiyet
48 / E
-
Meslek
Reklam-Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** N**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Herhangi bir ünvan kullanabilirsiniz faturalarınızda yada dükkan tabelanızda. Yasal açıdan bir sıkıntı olmaz ama faturada tüzel kişiliğiniz yok ise İsim Soy isim ve TC numaranız yer almak zorunda. Fakat kullandığınız ünvan ticaret sicil kaydında herhangi bir şirkete aitse ve size dava açarsa kazanır. Çünkü o tescilli siz fason olmuş olursunuz.
Dünya Koca bir YALAN.. İnanmak isteyene..!