-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Makine Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba,
Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor ki bu tamamen benim yapmış olduğum çıkarımlarla alakalı.
Bi çok kişi burada para kazanma umudu ile website açıyor. Hosting, domain, tema vs gibi şeylere tonla para yatırıyor ama uzun süre sonra ya bırakıyor bu işi ya da devam ediyor. Devam etmesinin nedeni acaba kazanabilir miyim, siteye vermiş olduğu emek vs.
Benim daha önce çeşitli website denemelerim olmuştu fakat bu sefer benim için uzun soluklu sayılacak bi deneyim kazandım. Tabi ki ileride gelir getirir getirmez orasını bilemiyor fakat şu anda kazandırdığı miktarın çok çok az olduğunu söylemeliyim.
İnsanlar çeşitli nedenlerle websitesi açıyor fakat Adsense başvurusu yapılınca bi beklenti içine giriliyor ama sonuç umulduğu gibi olmuyor.
Bende 1 sene önce açtığım sitemden şu anda çok çok az kazanıyorum. Sitemin içerisinde yaklaşık olarak 380 adet yazı var. Bazıları 600, 700 kelime. Sitemde hız sorunu yok, hata yok, search console kısmında hatalarım yok ve adsense var. Ayrıca Google News kayıtlı("0" trafik alıyorum. Bu ayrı bi sorun zaten)
Adsense reklamlara tıklama ile para kazandırıyor fakat diğer yandan görüntülenmeye de para veriyor. Sorun tam bu noktada ortaya çıkıyor. Tıklamaya verdiği para ortalama 0,25 kuşur ve 0,50 kuruş arasında oluyor ama insanlar bu reklamlara tıklamak zorunda değil. O zaman diyorsunuz görüntülenmeden neden kazanmıyorum çünkü 1000 görüntüleme başına verdiği ücret kuruşlarla sayılıyor. Şu anda 1000 görüntülenmeye verdiği ücret tam olarak 0,11 kuruş.
Şunu demeliyim ki yaptığım işi severek yapıyor ama Adsense'in bu yaptığını adil bulmuyorum. Eğer insanları reklamlara tıklamaya zorlayamacaksak, o zaman görüntülenmeye para versin.
Adsense'in Gösterim BGBG'sini yükseltmesi gerekiyor veya farklı çözümler üretmeli. Mesela site açılmadan reklam videosu gösterilme vs gibi yoksa farklı alternatifler ortaya çıkmaya başlayacak.
Umarım yakın zamanda çok daha iyi bir alternatif ortaya çıkar.
DeepX
PM ile ulaşın
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bu durumda suçlu AdSense mi ?
Azıcık derin düşünmekte fayda var...
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Makine Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
reklam verenlerde suçlu ama ben bu konuda adsense'in sadece para koklattığın düşünüyorum insanlara. Eminim ki %70'dan fazla kar elde ediyordur.
İkincisi yine bu konu da çözüm üretecek adsense, insanlara ucuz reklam verdirmemesi gerekiyor.
Ankanew
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
O artık Bir işsiz
-
-
Ad Soyad
G** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam adsense her yerde aynı ama biz az kazanıyoruz.
Bizdeki reklam verenler yüzünden kazanıyoruz.
Türkiye de bir kişi verdiği reklamı en az seviyede veriyor ama yurtdışında öyle değil.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Makine Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İşte demek istediği Adsense diyecekki artık ucuz reklam yok ya yüksek fiyattan vereceksin ya da hiç verme. Ayrıca sadece tıklama başına değil, görüntülenmeye de düzgün fiyat vermek zorunda kalmalı bence reklam verenler.
DeepX
PM ile ulaşın
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam Google- Türkiye ilişkileri hakkında pek bilgim yok...
Asgari ücret net gelir 2900 Vergi kesintisi olunca 2.200 oluyor yani %25 lik bir kesinti.
Diğer enflasyon, şu bu saymıyorum.. Bu kendi insanımıza uygulanan.
A google'a uygulanan kesintileri düşünmüyorum adamlar belki %70 kesiyordur belki %95... Ne diyeyim yani...
geçen hafta 10 tıklamaya 0 TL aldım...
Sitelerim 2019da günlük 50 TL getirirken bu yıl daha günlük 5 Tlyi göremedim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Makine Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
yazık ya valla zaman, çaba ve üstelik emeğimiz boşa gidiyor gibi hissediyorum. Biraz daha ilerleyeceğim bakalım eğer elle tutulur bişey olmazsa bırakırım artık bu işi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
İçerik Editörü
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Kusura bakmayın ama konu çok saçma. 380 yazınız var ve hala çok az kazanıyorsanız; bunun sebebi AdSense değil, sizsiniz. Eminim ki, 380 konunuz kaliteli içerik değil, baştan savma hazırlanmış içeriklerdir. Kaliteli içerikle, 380 içerikle günlük 10k hatta daha fazlasına ulaşmanız gerekiyor. Kısacası, seo kuralları burada devreye giriyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Makine Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Haber sitesi günlük ortalama en az 1,2 içerik giriyorum.