lostyazilim

Google Index Sorunu

29 Mesajlar 3.285 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

gfo gfo WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.09.2017
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek SEO & Content Manager
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** Ö**
  • Mesajlar 452
  • Beğeniler 159 / 160
  • Ticaret 2, (%100)

jorphy adlı üyeden alıntı

Social auto post eklentisini referans alırsak index almadan paylaşmanın bir sorun yaratmadığını gözlemleyebiliyoruz.

ben 1 içerik paylaşmamın ardından 50 farklı sosyal mecrada paylaşıyorum direkt otomatik olarak, forumda da 19 türkçe içerik ile benden daha fazla kazanabileni görmedim, sosyal medyadan hit çekmeye karşıyım fakat takipçiniz yoksa ve sadece backlink adına paylaşıyorsanız çok iyi olur.

Şey okudum; Google Index almadan Sosyal Medya'da paylaşmak zararlı falan diyorlardı. O sebeple sordum.

Medium
wmaraci
reklam

jorphy jorphy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.01.2020
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Profesyonel Editör
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 968
  • Beğeniler 101 / 284
  • Ticaret 9, (%100)

gfo adlı üyeden alıntı

Şey okudum; Google Index almadan Sosyal Medya'da paylaşmak zararlı falan diyorlardı. O sebeple sordum.

o zaman kimse otomatik sosyal medya paylaşımlarına 30 dolar üstü rakamlar ödemezdi :) 26 dolardan başlıyor çünkü fiyatları..
gfo

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 30.09.2017
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** Ö**
  • Mesajlar 452
  • Beğeniler 159 / 160
  • Ticaret 2, (%100)

o zaman kimse otomatik sosyal medya paylaşımlarına 30 dolar üstü rakamlar ödemezdi :) 26 dolardan başlıyor çünkü fiyatları..

Anladım saçmaymış duyduğum şey. Neyse paylaştım bile zaten :D

Bu sefer 'Google gibi getir' yapmadım bakalım kendisi index alsın neler değişcek :D 2-3 gün beklerim sorun değil ya..

'Google gibi getir' yapınca 5-10 dk da ekleniyor.
jorphy

kişi bu mesajı beğendi.

Medium

• Üyelik 07.01.2020
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 968
  • Beğeniler 101 / 284
  • Ticaret 9, (%100)

gfo adlı üyeden alıntı

Anladım saçmaymış duyduğum şey. Neyse paylaştım bile zaten :D

Bu sefer 'Google gibi getir' yapmadım bakalım kendisi index alsın neler değişcek :D 2-3 gün beklerim sorun değil ya..

'Google gibi getir' yapınca 5-10 dk da ekleniyor.

5 dakika bile fazla, 2-3 dakika içinde ekleniyor benimki bir sorun bulunmazsa.

bi düşünün, en fazla ne değişebilir ki?

sitemap tarafından gönderildi derse bi sorun yoktur.

wmaraci
wmaraci

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4766
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)

gfo adlı üyeden alıntı

Hocam, Sosyal Medya'da paylaşmak için; Google'da index alana kadar beklemeli miyiz? Kendi haline bırakmaya karar verdim ancak dediğim gibi 2-3 gün sürüyor.

Yeni siteler için baz alarak söylüyorum; yazı yayına alındıktan hemen sonra sosyal medya paylaşımı yapılırsa maalesef sıralamada ilk önce sosyal medya sitesi yer alır.

Güncel, belirli bir hite sahip siteler için bu geçerli değildir. Çünkü index alma süresi hızlıdır. Neden? Google artık ''faydalı kaynak'' olarak algıladığı için sıralamada her zaman öncelik tanır.

Yeni site açan arkadaşların heyecanına veriyorum ancak biraz sabırlı olmalıyız. Bizim önceliğimiz yeni site için backlink yaratmak değil; kaliteli içerikler ile sıralamalarda kalıcı olmaya odaklanmak olmalıdır. Zaten zamanla index backlink vs bunlar yerine oturacaktır.

Benzersiz, kaliteli içeriklere sahip isek; tema kullanıcı tarafından benimsendi ise yani siteye geldiğinde rahatlıkla yazıyı okuyabiliyor ve beğendiği için ''acaba başka güzel yazılar da varmı'' düşüncesi ile başka yazılarınıza da bakıyor ise o zaman sitede kalma oranı da yükselmiş oluyor. İnanın google bunu algılıyor ve size ona göre muamele yapıyor.

Bir de yeni açılan sitelerde reklam yerleşimlerine dikkat etmeliyiz. Kendi adıma; reklam çok olan bir sitede asla durmuyorum. Odaklanamıyorum mesela yazıya. Bunlar da çok önemli. Sonra neden kazanmıyoruz diye konular açılıyor.
Bipixel

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4766
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)

hocam eskiden google gibi getir yeni konsolda bu şekilde işliyor, sitemap olayını geçtim sadece "sıralamada geriye atıyor" demenizi bile yanlış buluyorum.

çünkü çoğu zaman ilk index çok önlerde olur, sonradan geriye düşerek dalgalanır ve sonrasında tam olarak yerine oturur, ben 14 yaşımdan beri böyle gördüm her türlü wp işini yaparak.

test amaçlı olduğunu düşünmüyorum, zaten test amaçlı olan kısım "canlı url" kısmıdır.

Sıfır backlink ile ve bahsi geçilen işlemi hiç yapmadan ilk sıralarda mevcut olan yazılarım var. Hiç acele etmeden sadece kaliteli içerik yazarak..

Daha neyin yanlış olduğunu bana nasıl ispatlarsınız bilemem.

Dedim ya, siz bildiğiniz gibi yapın. Kolay gelsin.

• Üyelik 07.01.2020
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 968
  • Beğeniler 101 / 284
  • Ticaret 9, (%100)

yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Sıfır backlink ile ve bahsi geçilen işlemi hiç yapmadan ilk sıralarda mevcut olan yazılarım var. Hiç acele etmeden sadece kaliteli içerik yazarak..

Daha neyin yanlış olduğunu bana nasıl ispatlarsınız bilemem.

Dedim ya, siz bildiğiniz gibi yapın. Kolay gelsin.

ben de sıfır backlink kullanıyorum hocam, sadece sosyal medya mecralarına auto post yapıyorum o kadar hiç bir şekilde ne backlink paketi alıyorum nede bir siteye girip backlink uyguluyorum sitelerime, sizinle olan konumuz google indexi backlink değil.

herkes bildiği gibi yapsın elbette, ben sadece google gibi getir olayını açıklığa kavuşturmak istedim, yaptıklarımı da ortaya seriyorum sadece şunu bunu yaptım da demiyorum..

• Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4766
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)

ben de sıfır backlink kullanıyorum hocam, sadece sosyal medya mecralarına auto post yapıyorum o kadar hiç bir şekilde ne backlink paketi alıyorum nede bir siteye girip backlink uyguluyorum sitelerime, sizinle olan konumuz google indexi backlink değil.

herkes bildiği gibi yapsın elbette, ben sadece google gibi getir olayını açıklığa kavuşturmak istedim, yaptıklarımı da ortaya seriyorum sadece şunu bunu yaptım da demiyorum..

URL Denetleme aracı, bir URL'nin dizine eklenmiş ve yayındaki sürümleriyle ilgili bilgileri gösterir ve tarama isteğinde bulunma olanağı sağlar. Yeni bilgiler, standart sayfanın URL'sini, noindex/nocrawl bloklarını ve URL’nin Google dizininde olup olmadığını içerir.

https://support.google.com/webmasters/answer/9073702?hl=tr

• Üyelik 30.09.2017
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** Ö**
  • Mesajlar 452
  • Beğeniler 159 / 160
  • Ticaret 2, (%100)
yilmaz70 jorphy Bu sefer Search Console'dan eklemedim, kendiliğinden 8 saatte eklenmiş. Gelişme var :D
yilmaz70 jorphy

kişi bu mesajı beğendi.

Medium
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al