cthax adlı üyeden alıntı

İnstagram'da bir ürün sattığına göre yükske ihtimal vergiye tabi olmamaya çalışan bir satıcıdır. Cümlelerime bunu varsayarak devam ediyorum. Kendisi muhtelemen birşey yapamayacak. maksadı sizin gözünüzü korkutmak.

Yukarıda ki yazılarımın hepsi teoride olması gereken işleyiştir. Pratikte olacak olan konuyu açtığınızla kalacaksınız en ama en kötü durumda bile (hukuğa intkal etse bile) dosyanız takipsizlik kararı ile düşecektir.


Yani sonuçta ben haklıyım küfür vs. etmedim 2 aydır siparişimle ilgili hiçbir sonuç alamadım doğal olarak dolandırıldığımı düşündüm. Ki dava açsa bile hakim olaya objektif bi şekilde inince haklı olduğumu da görür öyle bi durumda.

yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Marka sahibi kendi hakkını koruma adına dava açabilir.

Tüketici de markaya dava açabilir.

Burada iki taraf da hukuki haklara sahiptir.

Önemli olan; itibar zedeleyici kelimeler kullanılmamasıdır.


İtibar zedelemeden kasıt sadece hikayede kullandığım kelime "haram yemeye alışmışlar şikayet edin" diyip linklerini verdim :D

JimmyJoker adlı üyeden alıntı

Hocam siz ciddi misiniz? Mağdur olan sizsiniz istediği kadar dava açabilir. Marka diye hataları söylenmeyecek veya eleştirilmeyecek diye bir kaide yok.

Böyle bir durumda objektif ticaret kalmaz ortada o halde hepsiburada, n11 gibi markalarda kendi siteleri hakkında ki olumsuz yorumların hepsini silsinler öyle şey mi olur :)


Aynen mağdur benim her durumda ben haklı çıkarım zaten elimde instagram ve wp kayıtları var. Teşekkür ederim hepinize yorumlarınız için :):)