anilcagliyan adlı üyeden alıntı

yilmaz70 örnek veremeyip, olayı farklı yerlere çekip beni doğruladığınız için teşekkür ederim.

Zaten sizin savunduğunuz birşey de yok. Ben turkcell alan adını alamaz ve kişiye yaptırım uygulayamaz diyorum. Ancak siteyi bu şekilde de kullanamaz. Siz direk turkcell şunu bunu yapar diyorsunuz. Siz firmaları gözünüzde bu kadar yükseğe çıkartmaya devam edin :D

Ben siz kendinizi tatmin edin diye bu şekilde cevap vermiştim ama siz bundan da anlamadınız.

Marka her zaman kendi tarzını yansıtır. İmaj mesela en önemlisidir.

Şimdi ben geldim ve markaya ait bir domain aldım kafama göre takılıyorum. Kime ne değil mi?

Ama öyle değil işte. Markaya zarar veriyorum aslında, bu kadar basit. İlla para mı kazanmam gerekiyor? Art niyetliyim belki?

Ben diyorum ki; marka sahibi domain almak zorunda değildir! Bunu değiştiremezsiniz. Dolayısı ile biri gelip fırsatçılık yapacak diye markaya ait domaini kullanırsa başına dert alır.

Yani turkcell seve seve o domaini alır. Firmalar milyonluk yatırımlar yapıyor ve siz küçümsüyorsunuz, ne hakla?

Örnekten ziyade hukuk üzerinde konuşacaksınız; kimin ne konuda ne hakkı var, buna kafa yoracaksınız.

Kanald örneğine sığınıp durmakla cahillik ediyorsunuz ayrıca. İyi araştırın konuyu.