lostyazilim

Aşırı Tekil Düşüşü ve İndexleme Hız Kaybı

23 Mesajlar 3.473 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Hasan Ali Hasan Ali Hasan Ali YÜKSEL Kullanıcı
  • Üyelik 17.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Developer
  • Mesajlar 34
  • Beğeniler 3 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar.

Günlük 10.000 Tekil alan internet sitem nedendir bilmiyorum ancak şu anda 6.000 7.000 arası düşüşlerde. İçerik girmeler de hiç bir sorun yok. İndexleme hızı oldukça fazla düştü.

Her hangi bir backlink paketi uygulanmadı (Seo uygulanmadı).
Tamamen kendi paravan sitelerimin beslemeleri sonucu günlük 13.000'e kadar yükselen site şu anda düşüşlerde.

Penguen güncellemelerinden bahsediliyor forumlar da, bu siteyi nasıl etkiliyor ?
Etikileyen bu durum sitenin gidişatı hakkına bir fikir mi veriyor ?
ve son olarak bu düşüşler belirli bir süreden sonra düzelip eski halini alır mı ?

Cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

wmaraci
reklam

kulturelbellek kulturelbellek Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Yaz aylarında ziyaretçi sayılarında düşüş olması çok normal. Özellikle belirli bir hedef kitleye hitap eden bir siteniz varsa. Dikkatimi çeken ise şu paravan bloglar oldu. Eğer google ben bu kelimelerde yükselmek için bu blogları açtım ve link verdim izlenimi oluşturduysanız büyük ihtimal siteniz filtreye girmiştir. Ziyaretçi sayınız her geçen gün düşecektir. Eğer filtreye girdiyseniz bir daha çıkmanız çok zor.
Hasan Ali

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 17.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Developer
  • Mesajlar 34
  • Beğeniler 3 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Aslına bakarsanız paravandan kastım çöp site değil. Aynı kategoriye hitap eden siteler. Yaklaşık bu sitem ile birlikte 3 site mevcut. Hepsi de aynı kategori. Onların da günlük ziyaretçileri birisi 6.000 7.000 arasından 5.000 civarına, diğeri 5.000 civarından 3.000'e düştü.

rovalver rovalver Ailece eğlence merkezi Kullanıcı
  • Üyelik 21.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 59 / E
  • Meslek serbest
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 173
  • Beğeniler 9 / 41
  • Ticaret 1, (%100)
Senin pravanlar bile 3000 5000 7000 yapıyor :)) bizmkileri daha 1000 görmedi. Neyse geçmiş olsun. umarım arkadaşın dediği gibi yaz sezon düşüşleridir.
Bipixel

kişi bu mesajı beğendi.

Bedava | Video İzle | Müzik Dinle
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
O zaman ilk ihtimal daha kuvvetli. Yaz aylarında kimse internet başında değil. Herkes tatilde. Kimse sıcakta bilgisayar başında durmuyor. Bütün siteler bu mevsimde ziyaretçi düşüşü yaşar. Biraz daha bekleyin. Büyük bir ihtimalle düzelecektir.
Hasan Ali

kişi bu mesajı beğendi.

savaser savaser WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek webmaster
  • Mesajlar 409
  • Beğeniler 57 / 76
  • Ticaret 2, (%100)
Yaz ayları ile ilgili bir sorun değil.Son zamanlarda bu sorunu yaşayan bir çok kişi var.Hatta bununla ilgili birçok konu açıldı 2/3 günde.Sanırım google'da yeni bir yapılanmanın ön sinyalleri bunlar.
Yunusemre

kişi bu mesajı beğendi.

Drupal haber ve e-ticaret siteleri yapılır.

• Üyelik 17.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Developer
  • Mesajlar 34
  • Beğeniler 3 / 2
  • Ticaret 0, (%0)

kulturelbellek adlı üyeden alıntı

O zaman ilk ihtimal daha kuvvetli. Yaz aylarında kimse internet başında değil. Herkes tatilde. Kimse sıcakta bilgisayar başında durmuyor. Bütün siteler bu mevsimde ziyaretçi düşüşü yaşar. Biraz daha bekleyin. Büyük bir ihtimalle düzelecektir.

Umarım dediğin gibi olur :)
Çocuklarım gibi seviyorum bu siteleri, hatrı sayılır da gelir elde ediyorum.
Hit düşüşü = Adsense düşüşü demek oluyor.

Teşekkür ederim bilgilerin için.

• Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)

Hasan Ali adlı üyeden alıntı

Umarım dediğin gibi olur :)
Çocuklarım gibi seviyorum bu siteleri, hatrı sayılır da gelir elde ediyorum.
Hit düşüşü = Adsense düşüşü demek oluyor.

Teşekkür ederim bilgilerin için.

Şunları da ekleyeyim sitenin link çıkışlarını kontrol edin. Bazen sitenize zararlı yazılım eklenmiş oluyor. Google bunu görmüyor. Aynı anda sitenizden binlerce link verilmiş olabiliyor.

Google anlaliz servisinden sayfalarınızı, düşüşte olan kelimeleri de analiz edin.

• Üyelik 17.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Developer
  • Mesajlar 34
  • Beğeniler 3 / 2
  • Ticaret 0, (%0)

rovalver adlı üyeden alıntı

Senin pravanlar bile 3000 5000 7000 yapıyor :)) bizmkileri daha 1000 görmedi. Neyse geçmiş olsun. umarım arkadaşın dediği gibi yaz sezon düşüşleridir.

Link beslemesi genelde paravanlardan yapılıyor. Paravan olarak açmayı düşündüm sonrasında Boynuz kulak hesabı onlar da gelişim gösterdiler. :)

Ek Olarak:

Şunları da ekleyeyim sitenin link çıkışlarını kontrol edin. Bazen sitenize zararlı yazılım eklenmiş oluyor. Google bunu görmüyor. Aynı anda sitenizden binlerce link verilmiş olabiliyor.

Google anlaliz servisinden sayfalarınızı, düşüşte olan kelimeleri de analiz edin.

Ek Olarak:

FastOnlineUser adında bir sayaç kullanıyordum. Şu kadar kişi online diye. Geçtiğimiz günler de fark ettim. Siteye girmek istediğim de o malum sayfa karşıma çıktı. ''Burada Yolunda Gitmeyen Şeyler Var'' gibisinden zararlı yazılım içeren bir site olduğunu belirtiyordu.

Söylemiş olduğu site FastOnlineUser'di. Kaldırdım sayacı ve site normale bindi. Bundan dolayı da etkilenmiş olabilir mi ?

Ek Olarak:

savaser adlı üyeden alıntı

Yaz ayları ile ilgili bir sorun değil.Son zamanlarda bu sorunu yaşayan bir çok kişi var.Hatta bununla ilgili birçok konu açıldı 2/3 günde.Sanırım google'da yeni bir yapılanmanın ön sinyalleri bunlar.

Valla hocam bu güne kadar bir çok değişikliğe şahit oldum. Ancak hiç bir zaman bu kadar kötü etkilenmemiştim gerçekten.

savaser savaser WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek webmaster
  • Mesajlar 409
  • Beğeniler 57 / 76
  • Ticaret 2, (%100)
Bu sorunu şu anda birçok site yaşıyor.Mayıs ayından beri yaz geldi teorisi var forumlarda.Bunun onunla alakası yok.Ağustos ayındayız.

Hasan Ali adlı üyeden alıntı

Valla hocam bu güne kadar bir çok değişikliğe şahit oldum. Ancak hiç bir zaman bu kadar kötü etkilenmemiştim gerçekten.

Drupal haber ve e-ticaret siteleri yapılır.
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al