lostyazilim

Cloudflare'nin hite etkisi

14 Mesajlar 2.368 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Yazardurur Yazardurur WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek üniversite öğrencisi
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** O**
  • Mesajlar 423
  • Beğeniler 7 / 58
  • Ticaret 4, (%100)
Arkadaşlar sitem 1 senedir cloudflarede. Hit durumu 200 civarında günlük. Yazılar genel olarak ilk sayfa sonda ortada veya 2. sayfanın başında. Tekrar normal nslere yönlendirsem hit artar mı.

wmaraci
reklam

lastpavel lastpavel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek E-Ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad P** A**
  • Mesajlar 1146
  • Beğeniler 339 / 339
  • Ticaret 2, (%100)
hite etkisi yoktur.

robertokim robertokim Vunu Web - Site Yapımı Kullanıcı
  • Üyelik 17.09.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Web Tasarım - Site Yapımı
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 450
  • Beğeniler 36 / 112
  • Ticaret 8, (%100)
Cloudflare hızı artırıyor. Site performansı artıyor. Tabii doğru ayarlamaları yapıyorsanız.
Cloudflare kaldırılırsa ve site hızı düşerse hit de azalır

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4766
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
robertokim Cloudflare hızı arttırdığına pek inanmıyorum.

Webpagetest ile site açılış hızını analiz edebilirsiniz.

Cloudflare hite bir katkısı yoktur.
birsevda Yazardurur

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 19.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** O**
  • Mesajlar 423
  • Beğeniler 7 / 58
  • Ticaret 4, (%100)
Daha doğrusu sitem türkçe Cloudflare ile abd ipsi oluyor sanırım. Yani siteyi kaldırırsam TÜrkiye olarak gözükeceği için sıralaması yükselir mi?

robertokim robertokim Vunu Web - Site Yapımı Kullanıcı
  • Üyelik 17.09.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Web Tasarım - Site Yapımı
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 450
  • Beğeniler 36 / 112
  • Ticaret 8, (%100)

yilmaz70 adlı üyeden alıntı

robertokim Cloudflare hızı arttırdığına pek inanmıyorum.

Webpagetest ile site açılış hızını analiz edebilirsiniz.

Cloudflare hite bir katkısı yoktur.

Hocam cache açısından desteği var. İki sitemde clodflare önce ve sonra olarak test ettim. Ben hız farkı gördüm. Gtmetrix değerlerini de oldukça artırıyor.

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
Hit yönünden bir etkisi olmaz. Cloudflare'ı tüm sitelerimde ve projelerimde kullanıyorum ve açıkcası ufak şehirlerde lokal olarak hizmet veren siteler (örn. şehirdeki bir kuaförün veya şehire özgü bir restorantın web sitesi) haricinde tüm sitelerin Cloudflare kullanılmasını öneririm.

Örneğin kendi sunucum üzerinde GZIP sıkıştırmasını bile kullanmıyorum, ona rağmen Cloudflare brotli sıkıştırmasını benim yerime hallediyor. Sadece bir örnek bu tabii. Sunucuyu büyük ölçüde hafifletmeme yardım ediyor. Aynı şekilde siteye gelen isteklerin büyük bölümünü kendi sunucusunda karşılıyor. Özellikle saldırı anında tamamen korumasız olan paylaşımlı hostingleri 3-5 gün kapalı kalmaktan kurtarıyor. CSS,JS gibi dosyaları küçültmekle uğraşmıyorum onu da hallediyor, ücretsiz CDN hizmeti sağlıyor ki bu hizmet aylık 100$ ödeyerek ulaşamayacağınız bir oranda hız sunuyor...

Profilimdeki web sitesinde hiçbir cache kullanmıyorum. Cachesiz sadece PHP üzerinden aktarılan bir web sitesi. Hatta ve hatta sunucu Amerika'da barınıyor ve Türkiye'ye olan uzaklığı malum. Bütün bunlara rağmen Cloudflare sayesinde site sanki Türkiye'de barınıyormuş gibi hızlı açılıyor. En azından ziyaretçilerimden aldığım geri bildirime göre çoğu Türkiye'de barınan upload sitelerinden hızlı olduğunu belirttiler. Her gün düzenli olarak Cloudflare'ın yaptığı yenilikleri takip ediyorum ki burada sayfalarca makale yazsam bile sitelerime olan faydalarını anlatamam.

Tabii not düşmekte fayda var. Ben ne kadar anlatırsam anlatayım kendi deneyimlerime dayanıyor. Görüldüğü gibi Cloudflare'dan memnun kalmayanlar da mevcut ki sorun yaşayan kişiler de olabiliyor. Sonuç olarak son sözü siz söyleyeceksiniz.

Kendi adıma belirtirsem eğer; zararı olmaz sadece faydası olur.
oktayt xsafa yilmaz70

kişi bu mesajı beğendi.

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4766
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)

robertokim adlı üyeden alıntı

Hocam cache açısından desteği var. İki sitemde clodflare önce ve sonra olarak test ettim. Ben hız farkı gördüm. Gtmetrix değerlerini de oldukça artırıyor.

Gtmetrix Pagespeed puanlarını arttırdığını biliyorum, özellikle yslow katkısı cdn nedeni ile mevcut. Buna bir itirazım yok.

Ancak ben puanlardan ziyade site açılış hızı ve sayfa geçişlerinde ciddi takıntılı biriyimdir. sworks iyi bilir bu takıntımı, bir çok kez karşılıklı fikir alışverişlerimiz olmuştur. Kendisinin fikirlerine her zaman değer veririm.

Hatta Mrtcn ile çok önceleri bu konuda fikir ayrılığına da düştük :) Sağolsun beni kırmamak için fazla üstelemedi :)

Ben site sahiplerinin sürekli kendi tarayıcılarından giriş yaptıkları için ''tarayıcı cache'' nedeni ile sitelerinin hızlı açıldığına denk geldiğini savunuyorum.

İnanın cloudflare de barınan çok siteyi analiz etmişimdir; gerçekten bu cloudflare site hızını arttırıyor mu diye. Ama maalesef beklediğim hıza denk gelmedim.

Bu yüzden webpagetest ile analiz ediyorum hep siteleri açılış hızı bakımından.

Sizin sitenizde olumlu yönde fark var ise tabii ki kullanın, itiraz etmem.

Ancak ciddi anlamda hız kaybı yaşayan sitelere çok denk geldiğim için saldırı dışında kullanılmasını tavsiye etmiyorum.

Bir konuya daha değinmek isterim; müşterilerime ait sitelerin hepsi monitöre bağlıdır. Cloudflare kullanan sitelere ait hemen her gün erişim hatası uyarısı geliyor bazen günde 4-5 kere. Bu tesadüf değil. Zaten kendileri de sadece business paketinde %100 uptime süresi veriyor. 20 dolar olan Pro paketinde bile yok :)

Yine uzun yazdım kusura bakmayın :)

İyi forumlar herkese.
birsevda sworks Yazardurur

kişi bu mesajı beğendi.

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)
CloudFlare kötücül botlara karşı siteyi koruduğu için geçişten sonra hitler de düşüş gözükebilir, bunun dışında etkisi olmaz.

CloudFlare ücretsiz kullanımda siteyi öyle aman aman hızlandırmaz. etkisi anca %3 kadardır.

Türkiye'de adam akıllı internet alt yapısı olmadığı için, CloudFlare'nin kullanılması sitede erişim problemlerine, dns sorunlarına ve yavaşlıklara sebep olacaktır.

Yurt dışı lokasyon kullanılıyor ise performans farkı gözle görülebilir.

---

yilmaz70 CloudFlare'nin performans, CDN özelliklerinden faydalanma vb özellikleri için kullanmak zaten saçmalık, DNS hizmeti ve güvenlik çözümü olarak kullanılması gerekiyor. Diğer türlü haklısın hocam :)

CloudFlare ve Imperva ile aralık ayından beri partneriz, güvenlik dışında kullanan kimse yok.
birsevda yilmaz70 Yazardurur

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 19.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** O**
  • Mesajlar 423
  • Beğeniler 7 / 58
  • Ticaret 4, (%100)
Napayım şimdi. Çıkayım mı lokasyonun tr gözükmesi için. İndex hızına ve sıralamaya etkı eder mi lokasyonun nerede olduğu. Günlük 100 300 arası hit var. Yazı güncelleme 2 güne index alıyor

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al