HABER NEDİR?

Haber, kitle iletişim aracı olarak, dünyanın belirli bir noktasında yaşanan olay ve gelişmeler hakkında, üçüncü taraf kişileri bilgilendirmek amacı ile kullanılmaktadır. Bu kaynak, insanlık tarihi var olduğundan beri süregelen ve her devirde kendini yenileyen bir süreçtir. Örnek verecek olursak, geçmişte bilgi paylaşımları için dergi, kitap ve gazete gibi yazılı metinler kullanılırken, günümüzde yapılan bilgi paylaşımları için internet siteleri, telefon uygulamaları, sosyal medyalar ve video platformları kullanılmaktadır. Teknolojinin daha da gelişmesi ile, gelecek yıllarda da değişim göstermesi muhtemeldir. İnsanlar bilgiye ulaşmak için her zaman bir taşıt kullanmayı seçmiş ve hangi çağda olur ise olsun, kendilerine mutlak bir araç bulmuşlardır.

Son dakika haberleri, aynı yukarı da yaptığımız tanıma uymaktadır, fakat bu olayda, bilginin anlık olarak aktarılması amaçlanmaktadır. Bu kavram, telefonun icadından sonra anlam kazanmış ve önemli kurumlar tarafından uygulanmaya başlanmıştır. Teknolojinin geldiği son nokta günümüzde ise, herkes tarafından kullanılan akıllı cep telefonu ve bilgisayar gibi internet (World Wide Web) erişim olan cihazlar sayesinde, sıradan bir olayın bile son dakika haber olması kaçınılmaz olmuştur. İnsanların günlük hayatlarında karşılaştıkları her ilgi çekici ve ilginç olay veya kamuoyunu ilgilendiren bir olay, akıllı cep telefonları sayesinde herkes tarafından kaydedilebilir bir hal almıştır. Yaşanan bu teknolojik gelişme ise, son dakika kavramını, geçmiş yıllara göre çok farklı bir boyuta taşımaya aracı olmaktadır.

HABER GÖZLEM EKİBİ KİMDİR?

Haber Gözlem, ekibimiz tarafından bir aile olarak tanımlanmaktadır. Mart 2020/26 tarihi neticesi ile daha yeni kurulmuş olan sitemiz, Google ürünü olarak Blogger altyapısını kullanmaktadır. Ve bilgi paylaşımı yapılması planlanan bu sitedeki tüm içerikler, konunun ehli uzmanlar tarafından okunup, araştırılarak ve derin bir gözlem sonucunda üretilmektedir. Yani diğer bilgi siteleri gibi kopya içerik değil, tamamiyle kendi gözlemlerimiz sonucundan çıkan bilgiler paylaşılmaktadır.

Haber, yaşanan olayı aktarmada kullanılan araç olduğu için, bir nebze olsun kopya içerik barındırmak zorundadır. Örneğin bir siyasinin açıklaması, bir ünlünün konuşması değiştirilemeyeceği için, gerekli önlemler alınarak yine de bilgi paylaşımı yapılmaktadır.

Haber Kaynak: http://www.habergozlem.blogspot.com/