Tabiki siteyi yabancı dile uygun hale getirirdim ki siteye giren sayısı daha da artsın diye :)
Öncelikle yorumunuz için tşkler
Giren sayısından yana bir sıkıntım.yok.
Zsten yabancı bir ziyaretçi kitleniz varsa ve bunu arttırmak için yabancı dil eklemeniz mantıklı olur. Ancak şuna dikkat etmelisiniz, her iki dilde de makaleler birbiri ile uyumlu olmalıdır. Translate ile bunu yapmanız doğru olmaz. Makaleleri yabancı dilde de özgün yapmalısınız. Yabancı katılımcılar size makale yazabiliriz derlerse değerlendirin derim. Onların ifade dili bizim ifade dilimiz kadar özgün olmayacaktır.
Yorumunuz için öncelikle tşk ederim.
Bunu onlarla moderatorum aracılıgıyla konuşmam gerekecek. Çünkü benim ingilizcem translate ile.
Şayet dediğiniz gibiyse, fazla düşünmeye ve vakit kaybetmeye gerek yok... sitenizi 2. bir dilde yayınlayın... hatta başka bir uzantıya bile gerek yok madem translate ile çevirip konu açacak kadar istekliler mevcut siteye bir subdomain kurup ingilizce versiyonunu yayına alın....
Site için uğraşacaklarını söyleyen bir kaç kişiye de moderatörlük/editörlük verin...
Site için uğraşacaklarını söyleyen bir kaç kişiye de moderatörlük/editörlük verin...
Öncelikle yorumunuz için tşkler. İşte takıldıgım noktalardan biri de bu. Subdomain değilde
site.com/tr
site.com/en
Yada
en.site.com
tr.site.com
Hangisi daha saglıklı olur sizce ?