-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Amele
-
-
Ad Soyad
T** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Arkadaşlar elimde bir site var hiti felan gayet iyi site içinde gönüllü çalışan 4 kişi var. Tamamen doğal yollarla geldiler. Son 2 haftadır gerek iletişimden gerekse sosyal medya dan ve site içindeki paylaşımlardan bir yabancı ağırlığı var. İlk başlarda bot zannedıyordum bu kişileri ama gönüllü moderatorumse bunların bot değil gerçek kişiler oldugunu söylediler. Site içinde aktif olmak için gerek konu açımlarını felan dikkat ettim translate ile yapıyorlar. Konuştuğum yabancı kişilerse site için uğraşabileceklerini söylüyorlar. Şuan siteye üye olan yabancı sayısı 100lerde ve sürekli aktifler.
Bense arada kaldım siteyi 2 dilde mi yayın yapsam yoksa başka uzantısını ingilizcemi yapsam diye düşünüyorum.
Sizlerden bir akıl fikir istiyorum.
Site Blog/Forum tarzı
Site adresini veremiyeceğim kimse kusura bakmasın. Site adresini de istemeyiniz. Rica ediyorum.
Bana bir fikir veriniz. Bu konuyu bir kaç abi dediğim kişiyle konuştum onlarda arada kaldı. Siz yerimde olsaydınız ne yapardınız ?
Siteni Ekle WeBDiZiN.Com
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / K
-
Meslek
Tarih Öğretmeni
-
-
Ad Soyad
Ö** B**
-
-
-
Ticaret
45, (%98)
Tabiki siteyi yabancı dile uygun hale getirirdim ki siteye giren sayısı daha da artsın diye :)
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Street Engineer
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Zsten yabancı bir ziyaretçi kitleniz varsa ve bunu arttırmak için yabancı dil eklemeniz mantıklı olur. Ancak şuna dikkat etmelisiniz, her iki dilde de makaleler birbiri ile uyumlu olmalıdır. Translate ile bunu yapmanız doğru olmaz. Makaleleri yabancı dilde de özgün yapmalısınız. Yabancı katılımcılar size makale yazabiliriz derlerse değerlendirin derim. Onların ifade dili bizim ifade dilimiz kadar özgün olmayacaktır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
işçi
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Şayet dediğiniz gibiyse, fazla düşünmeye ve vakit kaybetmeye gerek yok... sitenizi 2. bir dilde yayınlayın... hatta başka bir uzantıya bile gerek yok madem translate ile çevirip konu açacak kadar istekliler mevcut siteye bir subdomain kurup ingilizce versiyonunu yayına alın....
Site için uğraşacaklarını söyleyen bir kaç kişiye de moderatörlük/editörlük verin...
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Yabancı ziyaretçilerin, ziyaret ettiği sayfalar forum sayfası mı yoksa blog sayfası mı ?
Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Siteyi bilmediğim için yabancı ziyaretçi ile ilgili birşey diyemem tam olarak ama şuna da dikkat etmende fayda var. Gelen ziyaretçilerin sahip oldukları ortak bir dil var mı ? Bunlar gerçek ziyaretçi mi yoksa bot mu ondan emin olmanda fayda var ( Botların birçoğu soru soruyor, konu açıyor artık )
Yabancı dilde de yayın yapmaya karar verirsen ; Site. com/tr şeklinde yapman Seo açısından daha iyi. Anadomain'in gücünü kullanır ve aynı şekilde anadomainin güçlenmesinde etki gösterir.
Subdomain yeni site ile arasında hiç bir fark yoktur. Herşeye sıfırdan başlamakla aynıdır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Zaman kaybetmeden ingilizce yayına geçin o zaman hocam. Bu kişilerle sosyal medya üzerinden vs iletişime geçebiliyorsan, açacagın forum ve blogda bu kişileri yönetici yap. Böylelikle daha çok sahiplenir ve benimserler siteyi. içerik ürtirler bol bol