darknov4 adlı üyeden alıntı

Önceden biliyordur jantın kaynaklı olduğunu bilmese geri iade etmek istediğinde kabul ederdi bence.

Hocama katılıyorum. Bence sizin hiçbir suçunuz yok. Açıkcası ben dostumdan bir ürün alırken bırakın kontrol etmeyi en fazla 1 kere sorunu olup olmadığını sorar dediği fiyatada en ufak indirim istemeden alırım. Sonuçta bu adama dostum diyorsun ve güveniyorsun. Diyelimki aldığım ürün kusurlu çıktı burada karşı tarafın ürünü alıp parayıda eksiksiz vermesi lazım.

Şahsi fikrim bence bu adam bunu biliyordu yoksa düşünsenize siz bir dostunuza bilmeden kusurlu mal veriyorsunuz bunu öğrenince de çok mahcup olup parayı eksiksiz vermez misiniz? Hatta bıraktıp dostluğu geçmişte bu forum üzerinden ürün sattığımda eğer ürün benden kaynaklı kusurlu çıkarsa hem ücreti eksiksiz öderim hem ürün az da olsa iş görüyorsa ürünü hediye ederim eğer bu süreçte var ise zararı onuda kapatmaya çalışırım. Her şeyden önce bu bir ticaret ahlakıdır.

10tl kâr ile 60tl ye ürün sattığımı ürün kusurlu olunca sırf ticaret ahlakından dolayı 150tl zarar ettiğimi biliyorum. Cebimde param olmasa bile borçla yinede ödeme yapardım. Maksat hem ticaret ahlakı hem müşteri memnuniyeti hem de dost kazanmaktır.

Son olarak dostunuzun sizden jantı 200tl ye alıp 700tl den satışa koyması pek hoş olmamış. Bence sakince konuşup orta yol bakmaya bakın yoksa işin sonu iyi bitmeyecek gibi. Ayrıca belirtmek isterimki burada yazanlar tamamen şahsi fikrim. Sonuçta iki tarafı da tanımam etmem belki ben yanlış düşünüyordurum. İnşallah en kısa zamanda probleminizi çözersiniz hocam. :)