lostyazilim

Wordpressçi seocular nerde?

46 Mesajlar 7.992 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

savaser savaser WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek webmaster
  • Mesajlar 409
  • Beğeniler 57 / 76
  • Ticaret 2, (%100)
Evet mantık tam olarak anllatığınıza yakın.Şöyle bir sistem var sitenin birinde.Feed yöntemi ile haberleri çekiyor,dünyanın herhangi bir yerinden.Bu haberler sitesinde yayınlanıyor.Mesela bir kelime yazıyor sitesi otomatik o kelimeyi istediği kategoride çekiyor.Ama bu konuları çekme sadece teaserle sınırlı değil,tüm yazıyı çekiyor.Bunu da bu sistemle beraber kullanıyor.

Birkaç news feed sitesi arattım,bu sistemi uyguluyorlar.Google rankları da yükseklerde.Google arama motoru da bunlara önem veriyor sanırım.

cagatayyersel adlı üyeden alıntı

Hocam sistem şu şekilde işliyor tekrar uzunca anlatmak gerekirse yayıncı blog sayfası ve bunu rss dizinine kayıt ediyorsunuz yayıncı olarak. Sistem içinde Hub denen dağıtıcı uyelıkler var nerden geliyor diyorsanız yine siz dağıtıcı oluyorsunuz ama kendinizin değil aynı şekilde sizin gibi yayıncı olarak kayıt olan kullanıcıyı alıyorsunuz blogunuzda size uygun olan kategorıye gore dagıtıcıyı sıtenızde yayıncı olarak ıse almıs oluyorsunuz. yani kısaca şu şekilde

yayıncı --> dağıtıcı ( uye olgudunuz siteler ) >>> sizi kendisine uygun goren blogger

sizde aynı şekilde bunun tersi yapıda oluyorsunuz. Yani bir nevi blogerlar arası veri paylaşımı oluyor . Birbirinizi yükseltiyorsunuz ( hit , pr, alexa, ve sıralamada )

sitem bu şekilde net çalışması bu şekilde lakin yayıncı olurken dağıtım yapan sırf siteler var örneğin http://superfeedr.com/ anasayfasınad anlık aralarında makale geçişini görebilirsiniz. Siz oraya yayıncı oluyor oradanda kendine uygun yayıncıyı bulup wp de ki eklentı ayarında lınkı koyup start verıyorusunuz durum bu bir nevi blogerlar arası sondakka haber paylaşımı gibi :)

Drupal haber ve e-ticaret siteleri yapılır.
wmaraci
reklam

Optimus Optimus Optimus Kullanıcı
  • Üyelik 26.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Bilişim / İnternet
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 380
  • Beğeniler 55 / 103
  • Ticaret 13, (%100)
Acaba Türkçe iiçerik işe yarıyor mu

cagatayyersel cagatayyersel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Bilgi işlem (it)
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 195
  • Beğeniler 24 / 36
  • Ticaret 8, (%100)

savaser adlı üyeden alıntı

Evet mantık tam olarak anllatığınıza yakın.Şöyle bir sistem var sitenin birinde.Feed yöntemi ile haberleri çekiyor,dünyanın herhangi bir yerinden.Bu haberler sitesinde yayınlanıyor.Mesela bir kelime yazıyor sitesi otomatik o kelimeyi istediği kategoride çekiyor.Ama bu konuları çekme sadece teaserle sınırlı değil,tüm yazıyı çekiyor.Bunu da bu sistemle beraber kullanıyor.

Birkaç news feed sitesi arattım,bu sistemi uyguluyorlar.Google rankları da yükseklerde.Google arama motoru da bunlara önem veriyor sanırım.

Aynen öyle hocam. Dediğin gibi şu anda ben bir sistemde uygulamaya başladım bile http://japonkale.superfeedr.com/ yayıncı linkimde bu bu linki direk karşı tarafta alıp kendisinde yayını yapabiliyor. kendi sitesinde yayınlamak isteyen yayınlayıcı da zaten aracı sitelerden kendisi uye olup ıstedıgı kategorılerdekı lınklerı alıyor umarım benım lınkimide alırlar ne kadar cok yayıncı alır bende okadar cok yukselme sağlarım :)

• Üyelik 13.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek webmaster
  • Mesajlar 409
  • Beğeniler 57 / 76
  • Ticaret 2, (%100)
Sisteme üye olur hepimiz ekleriz birbirimizi.Wordpress'te eklenti ile bu işi rahatça yapabiliyorsunuz sanırım.Drupalde de birkaç çalışma var ama sitede çalışmadı.Biraz uğraşmam gerekecek.

Aynen öyle hocam. Dediğin gibi şu anda ben bir sistemde uygulamaya başladım bile http://japonkale.superfeedr.com/ yayıncı linkimde bu bu linki direk karşı tarafta alıp kendisinde yayını yapabiliyor. kendi sitesinde yayınlamak isteyen yayınlayıcı da zaten aracı sitelerden kendisi uye olup ıstedıgı kategorılerdekı lınklerı alıyor umarım benım lınkimide alırlar ne kadar cok yayıncı alır bende okadar cok yukselme sağlarım :)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 11.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 195
  • Beğeniler 24 / 36
  • Ticaret 8, (%100)

Sisteme üye olur hepimiz ekleriz birbirimizi.Wordpress'te eklenti ile bu işi rahatça yapabiliyorsunuz sanırım.Drupalde de birkaç çalışma var ama sitede çalışmadı.Biraz uğraşmam gerekecek.

Evet durum o yakında bak sana soyluyorum bu konuyu okuyanlara duyrulur wm aracında bu konu tıcarete dökülürse şaşırmayın mod. arkadaslar dikkat edin :) facebook sayfa begen gıbı bırbırını blogta bı kategorı altında yayınla hem backlınk kazan hem hıt kazan hem cabuk ındex al hemde falan falan butun nımetlerınden yayınlan 5 tl :):): yada lınk ekleyın yayınladıgını gosteren arkadas lınkı yorum yapsın 24 saat ıcınde eklerım alexa gıbı :( lanet olsu bu sıstemde cokecek :(
alkinkasap

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 13.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek webmaster
  • Mesajlar 409
  • Beğeniler 57 / 76
  • Ticaret 2, (%100)
Sistemi dürüst olarak kullanırsak faydalı zaten,neden o yönlere kayalım.Buna bir önlem vardır sistemde herhalde.

Evet durum o yakında bak sana soyluyorum bu konuyu okuyanlara duyrulur wm aracında bu konu tıcarete dökülürse şaşırmayın mod. arkadaslar dikkat edin :) facebook sayfa begen gıbı bırbırını blogta bı kategorı altında yayınla hem backlınk kazan hem hıt kazan hem cabuk ındex al hemde falan falan butun nımetlerınden yayınlan 5 tl :):): yada lınk ekleyın yayınladıgını gosteren arkadas lınkı yorum yapsın 24 saat ıcınde eklerım alexa gıbı :( lanet olsu bu sıstemde cokecek :(
cagatayyersel

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 11.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 195
  • Beğeniler 24 / 36
  • Ticaret 8, (%100)

Sistemi dürüst olarak kullanırsak faydalı zaten,neden o yönlere kayalım.Buna bir önlem vardır sistemde herhalde.

umudum bu yonde ustad :( zaten blogerlar bunu kotuye kullanırlarsa topıc coplugune doner :)

kulturelbellek kulturelbellek Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Bizde tutulacak bir sisteme benzemiyor. Birçoğumuz adını bile yeni duyuyoruz.

• Üyelik 13.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek webmaster
  • Mesajlar 409
  • Beğeniler 57 / 76
  • Ticaret 2, (%100)
Bunu kullanmadan bilemeyiz.Denemek önemli eğer sitelerde gelişme olacaksa.Gelişme olursa zaten herkes kullanmak isteyecektir.

kulturelbellek adlı üyeden alıntı

Bizde tutulacak bir sisteme benzemiyor. Birçoğumuz adını bile yeni duyuyoruz.
cagatayyersel

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 11.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 195
  • Beğeniler 24 / 36
  • Ticaret 8, (%100)
hocam şimdi iki blog arasından başladım ben linkleri vereyim
http://japonkale.superfeedr.com/
http://7spor.superfeedr.com/

şimdi iki siteyide aralarında başlattım bugun yarın konu açmaya başlar google analizlerimi alırım istersen yayın yapıp yapmadığı amacıyla alıp banadan link verebilirsin bu konuda proje ortaklığı yapabiliriz.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al