2. seceneğiniz olan ingilizce karakterleri tercih etmeniz kesinlikle doğru yöntemdir. Çünki Türkçe karakter yapısı dünyadaki hiçbir sistem üzerinde düzgün veya düzgün demiyim de doğru kelimeyi bulamadım ama tam olarak desteklemez. Türkçe karakter sadece Türkiye'ye özgü bir durumdur ve internette aslında herhangi bir geçerliliği yoktur. Olayı sadece google açısından düşünmeyin bakış açınızı genişletin ve kesinlikle 2. alternatifi kullanın . Ayrıca ö,ü,ı gibi türkçe karakterleri kullanmanız ziyaretçilerinizi de hiç bir yarar sağlamaz aksine herkes adres yazımlarında ingilizce karakter kullanmaya alışık olduğu için ilerde bu sizin için büyük bir sorun teşkil edecektir.
Öyle demeyelimde;
Eski tarayıcılar desteklemiyor dersek daha doğru olur. son sürüm tarayıcıların hemen hemen hepsi destekliyor çünkü. botlar açısından problem olabilir. tabi bazı botlar. hepsi değil.
türkçe karakter dediğiniz hangi karakter? "ğ" ?
diğer hepsi bir çok dünya ülkesinde kullanılıyor çünkü. bir tek "ğ" yok sanıyorum. yani ben rastlayamadım henüz.
ilaveten kaç kişi tanıyorsunuz şu şekilde adres giren? site.com/yağmur-yağarken-çıkıp-yürümek.html gibi?
genel olarak siteye girilip bakılıp sayfaya girilir.
Ek Olarak:
arkadaşım
googlede " kemeraltı " diye arama yap
ilk sayfada benim
www.kemeraltı.com (türkçe "ı" harfli açılımı http://www.xn--kemeralt-0kb.com/ )
www.e-kemeralti.com
ilk sayfada ikiside gelir .bazen biri üste bazen altta olur.
alan adı türkçe olduğu için daha çok ilgi görüyor ancak tek sorun mail adresin olmuyor
sana tavsiyen iki alan adını da al en kötü ihtimal birini diğerine yönlendirir ve mail adresin olur
googlede " kemeraltı " diye arama yap
ilk sayfada benim
www.kemeraltı.com (türkçe "ı" harfli açılımı http://www.xn--kemeralt-0kb.com/ )
www.e-kemeralti.com
ilk sayfada ikiside gelir .bazen biri üste bazen altta olur.
alan adı türkçe olduğu için daha çok ilgi görüyor ancak tek sorun mail adresin olmuyor
sana tavsiyen iki alan adını da al en kötü ihtimal birini diğerine yönlendirir ve mail adresin olur
alan adınız olup türkçe olsa bile mail adresinizin olmaması ilginç...