impjix adlı üyeden alıntı

Hocam codecanyonda yüzlerce script, wordpress için tonlarca eklenti var. Bahsettiklerinizin hepsini yapmak tam 10 dk.

Bence bundan ziyade özgün bir fikir oluşturup onu tasarlayın. Wmaracı Türkiye’nin büyük webmaster forumlarından olmadına rağmen kendi çıkardığı serptakip bile zar zor tuttu. Ücretli yaptılar, piyasada tonla ücretsiz var benzer işlemi yapan. Veya ücret vereceksem de serptakip veya yabancıları alırım.

Yani boşa uğraşmayın bence, hobi olsun derseniz de sizin bileceğiniz iş.


Bu konuya bende katılıyorum ama unutmamak lazım her ne kadar işe yarayan veya yaramayan ücretsiz birçok script olmasına rağmen en çok tercih edilenler MOZ ve Ahrefs. Ki bunlara aylık olarak 500 küsür ücret ödeyen bir çok türk webmaster mevcut. Bizim kafa bizim mantık bizim düşüncelerimiz artık değişmeli diye düşünüyorum. Evet var ama yerli olana para gider, yurtdışından aldığımız sistemlere dolarlar akıtmanın manası yok bana göre.

BlackStone adlı üyeden alıntı

Ahrefs'in makul ücretli olanını yazarsan bence hem seni ihya eder, hemde kullananları. Hatta para sayma makinesini al siteyi açmadan önce o derece yani :) Benzerleri var, yaparsan tutmaz vs diye diyenlere tamamen kulak asma demiyorum ama mutlaka bariz bir fark koymalısın. Mesela ben Ahrefs'te yapabildiklerimi aylık 100 lira gibi bir ücretle yapmak isterdim şahsen. Serptakip'in hatası, paketlerin anahtar kelime ve site ile birlikte yürümesi bence. Örneğin benim sitemde 903 sayfa var ve temelde 903 kelimeyi hedefliyorum. Bu durumda tüm sayfalarımın durumunu görebilmek için benim Serptakip'ten Kurumsal 1000 paketini almam gerekiyor. İstediği ücret 400 lira. O pakette 200 web sitesi veriyor. Tamam da benim ihtiyacım o değil ki neden bu şekilde bir ödeme yapayım? Umarım anlatabilmişimdir. Sen bunları yap, isim işi en kolayı yerliserptakip.com bile yapsan sorun olmaz domain hikaye. Sen ihtiyacı çöz, insanlar gelir domaine takılma... Kolay gelsin...


Bu cevap içinde teşekkür ederim. En büyük adım ve doğru olandan bahsetmişsiniz. Halen ilerlemeye devam ediyorum. Vazgeçermiyim devam edermiyim bilmiyorum ama halen çok mantıklı gibi geliyor.
Esnek paket seçeneklerindeyse tek pakette sınırsız sunumda bulunmak istiyorum. En büyük paket 1000 en küçük paket 50 liraysa biz tüm paketlerin ortak fyatına 199 lira koyacaz gibi bir düşünce var bende. Bakacağım, belki çok daha uygun bir ücret bile sunabilirim...