Selamunaleykum arkadaşlar. Ben bir forum sitesi kurmak istiyorum. (Neden forum kuracaksın falan demeyin zevk, uğraşmayı seviyorum :)) Çok yakında inşaAllah bir tane genel forum açacağım. Ama açmadan önce size danışmak istedim. Biliyorsunuz ki bir forum sitesini büyütmek cidden zor bir iş. Ve bomboş bir forumda insanlar hiç bir şey yapamıyor maalesef. Şimdi sorularım şunlar;
1. Soru: Hani Wordpress'i localhosta kurabiliyoruz ya, vBulletin forumu localhosta kurabilirmiyiz acaba?
Neden localhosta kuruyorsun? derseniz eğer buyrun diğer sorum;
2. Soru: vBulletini localhostuma kurarak gerekli olan bütün eklentileri ve istediğim görünümü localhostta ki foruma ayarlayacağım. Günden güne çeşitli makaleler ekleyeceğim (-ki localhostta bunu yapabilirmiyim? yani makale ekleme işini? Kısacası yeni konu eklemek istiyorum. ) Forumun genel konularını arttırdıktan sonra localhosttaki forumumu yeni alacağım bir foruma yedek olarak tümünü yükleyeceğim. Bunu yapabilirmiyim? Yani yedek olarak yüklemeyi?
3. Soru: Localhosttaki forum ile yeni hostuma aktaracağım forum arasındaki tek fark permalinkler olacak. Bu sorun eder mi? Mesela localhostta konu linki; showtread.php51546... gibi oluyor. Ama bir takım seo eklentileri sayesinde bunu; konu-adi-.html olarak ayarlıyacağım. Tabii bunu yedeği ilk yüklediğim gibi yapacağım ki konularım öyle indexlenecek. Bunda bir sakınca buluyormusunuz?
Bilgisi olan arkadaşlar bu sorularıma cevap verebilirse çok sevinirim. Ayriyetten localhosta vBulletin kurulumu hakkında bilgi verebilecek arkadaşlarada minnettar kalırım :)
vBulletin bölümüne açmak istemedim. Genel olarak sorular olduğu için burada olsun istedim.