lostyazilim
tr.link

Böyle bir şey mümkün mü? Nasıl yapabilirim?

13 Mesajlar 2.144 Okunma
lstbozum
tr.link

zer zer cakmakenes.com Kullanıcı
  • Üyelik 07.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 1003
  • Beğeniler 137 / 136
  • Ticaret 17, (%100)
Selamunaleykum arkadaşlar. Ben bir forum sitesi kurmak istiyorum. (Neden forum kuracaksın falan demeyin zevk, uğraşmayı seviyorum :)) Çok yakında inşaAllah bir tane genel forum açacağım. Ama açmadan önce size danışmak istedim. Biliyorsunuz ki bir forum sitesini büyütmek cidden zor bir iş. Ve bomboş bir forumda insanlar hiç bir şey yapamıyor maalesef. Şimdi sorularım şunlar;

1. Soru: Hani Wordpress'i localhosta kurabiliyoruz ya, vBulletin forumu localhosta kurabilirmiyiz acaba?

Neden localhosta kuruyorsun? derseniz eğer buyrun diğer sorum;

2. Soru: vBulletini localhostuma kurarak gerekli olan bütün eklentileri ve istediğim görünümü localhostta ki foruma ayarlayacağım. Günden güne çeşitli makaleler ekleyeceğim (-ki localhostta bunu yapabilirmiyim? yani makale ekleme işini? Kısacası yeni konu eklemek istiyorum. ) Forumun genel konularını arttırdıktan sonra localhosttaki forumumu yeni alacağım bir foruma yedek olarak tümünü yükleyeceğim. Bunu yapabilirmiyim? Yani yedek olarak yüklemeyi?

3. Soru: Localhosttaki forum ile yeni hostuma aktaracağım forum arasındaki tek fark permalinkler olacak. Bu sorun eder mi? Mesela localhostta konu linki; showtread.php51546... gibi oluyor. Ama bir takım seo eklentileri sayesinde bunu; konu-adi-.html olarak ayarlıyacağım. Tabii bunu yedeği ilk yüklediğim gibi yapacağım ki konularım öyle indexlenecek. Bunda bir sakınca buluyormusunuz?

Bilgisi olan arkadaşlar bu sorularıma cevap verebilirse çok sevinirim. Ayriyetten localhosta vBulletin kurulumu hakkında bilgi verebilecek arkadaşlarada minnettar kalırım :)

vBulletin bölümüne açmak istemedim. Genel olarak sorular olduğu için burada olsun istedim.

wmaraci
reklam

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)
1. Evet, tabii ki kurabilirsin.

2. Evet localhost üzerinde sunucuda olduğu gibi çalışabilirsin. Yazılar yada makaleler ekleyebilirsin, bunlar localhostdaki veritabanına kaydedilir. Bu veritabanının çıktısını alıp sunucuya yükleyebilirsin. Sadece sunucuya yükledikten sonra site adresini uygun biçimde değiştirmen gerekir.

3.WMAracı dahil bir çok forum showtread yerine konu adı şeklinde bağlantılar kullanıyor, SEO açısından iyidir.

Ek Olarak: Localhost'a vBulletin kurulumu birçok sitede görsel ve yazılı olarka anlatılıyor, buradan ulaşabilirsin. Windows altında MySQL ve PHP çalıştırmak için de bir localhost yazılıma ihtiyacın olacak. Anlatımlarda farklı yazılımlar ile yapılıyor olabilir ancak benim tavsiyem WampServer

JpnTr26 JpnTr26 EskişehirSpor! Kullanıcı
  • Üyelik 07.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 653
  • Beğeniler 319 / 175
  • Ticaret 3, (%100)
1. Cevap
Neredeyse bütün php scriptleri localhosta kurabilirsiniz
2. Cevap
PhpMyadminden aldığınız yedeği sitenize yükleyebilirsiniz sorun çıkacağını sanmıyorum. Ancak sürümlerin aynı olması gerekli
3. Cevap
Sorunuzu tam olarak anlamadım ancak sitenin yedeğini hangi eklentiler kuruluyken aldı iseniz diğer siteyede önce eklentileri kurup sonra yedeği kurmanızı tavsiye ederim.

Ayrıca vBulletini normal bir hosta yüklüyor gibi yüklerseniz olur :)

Bugras Bugras WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek M.I.S
  • Mesajlar 771
  • Beğeniler 75 / 73
  • Ticaret 0, (%0)
http://www.veznu.com/localhosta-vbulletin-kurulumu/ videolu olarak anlatılmış

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 07.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 1003
  • Beğeniler 137 / 136
  • Ticaret 17, (%100)
Arkadaşlar ikinizin de ilgisi için çok teşekkür ederim. Şimdi kafamı karıştıran diğer soruyu sorayım :)

Bu vBulletin kurulumu için AppServ programı yeterlimidir? Şu an bilgisayarımda o yüklü ve onunla çalışmayı düşünüyorum.

3. sorunun cevabını almış oldum açıklamaya gerek yok teşekkürler :)

Ek Olarak:

Teşekkürler, inceliyorum.

• Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)

ECakmak adlı üyeden alıntı

Bu vBulletin kurulumu için AppServ programı yeterlimidir? Şu an bilgisayarımda o yüklü ve onunla çalışmayı düşünüyorum.

Evet mümkün tabii ki. Yine Google'da AppServ ile kurulum için videolu anlatımlar bulabilirsiniz.

• Üyelik 07.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 1003
  • Beğeniler 137 / 136
  • Ticaret 17, (%100)

Batuhan adlı üyeden alıntı

Evet mümkün tabii ki. Yine Google'da AppServ ile kurulum için videolu anlatımlar bulabilirsiniz.

Hepinize ilginiz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Evet arkadaşlar şimdi tek sorun güvenilir bir vBulletin sürümü bulmak. Elinde olan varsa upload edip paylaşırsa çok sevinirim :)

• Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)

ECakmak adlı üyeden alıntı

Hepinize ilginiz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Evet arkadaşlar şimdi tek sorun güvenilir bir vBulletin sürümü bulmak. Elinde olan varsa upload edip paylaşırsa çok sevinirim :)

Evet w@rez scriptlere dikkat etmek gerekkiyor, shell enjekte edilmiş olabiliyorlar. Ne yazık ki kimsenin buradan w@rez link vermesi mümkün değil. Ancak isterseniz sizi şuraya alabilirim. Bunun dışında w@rez script ile risk almaktansa SMF yada MyBB gibi başarılı alternatiflere yönelebilirsiniz. W@rez bir scriptten çok daha güvenli olacaklardır :)

Ek Olarak: Merak ediyorum, acaba forumun konusu ne olacak? Genel bir forum mu olacak yoksa bir konu üzerine mi kurulacak?

pSkpt pSkpt Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 07.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 63
  • Beğeniler 0 / 20
  • Ticaret 0, (%0)
AppServ yerine WampServer da kurabilirsin.

Ek olarak istersen hostunda yeni bir veritabanı açarak localhosttan oraya bağlanabilirsin.
Bunun içinse CPanel'den Remote MySQL'e girerek kendi IP adresini yazarsın.
Daha sonra siteye kurarken veritabanına "localhost" değil "forumsitem.com" gibi domaini yazarsın fakat bu yöntem seni biraz yavaşlatabilir. Remote MySQL daha yavaş olur.

• Üyelik 07.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 1003
  • Beğeniler 137 / 136
  • Ticaret 17, (%100)

Batuhan adlı üyeden alıntı

Evet w@rez scriptlere dikkat etmek gerekkiyor, shell enjekte edilmiş olabiliyorlar. Ne yazık ki kimsenin buradan w@rez link vermesi mümkün değil. Ancak isterseniz sizi şuraya alabilirim. Bunun dışında w@rez script ile risk almaktansa SMF yada MyBB gibi başarılı alternatiflere yönelebilirsiniz. W@rez bir scriptten çok daha güvenli olacaklardır :)

Ek Olarak: Merak ediyorum, acaba forumun konusu ne olacak? Genel bir forum mu olacak yoksa bir konu üzerine mi kurulacak?

Diğer sistemleri ah bir sevebilsem direk olarak onlara geçeceğim ama ileride lisansını satın almayı düşünüyorum.

Önceden genel bir forum açmıştım. O zaman çok uğraşıyordum ve baya tutuluyordu. O yüzden tekrar genel bir forum açmayı planlıyorum :)

Ek Olarak:

pSkpt adlı üyeden alıntı

AppServ yerine WampServer da kurabilirsin.

Ek olarak istersen hostunda yeni bir veritabanı açarak localhosttan oraya bağlanabilirsin.
Bunun içinse CPanel'den Remote MySQL'e girerek kendi IP adresini yazarsın.
Daha sonra siteye kurarken veritabanına "localhost" değil "forumsitem.com" gibi domaini yazarsın fakat bu yöntem seni biraz yavaşlatabilir. Remote MySQL daha yavaş olur.

İlginiz için çok teşekkürler. Bunuda araştıracağım. Hayırlısı bakalım :)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al