Neden her gün içerik giriyorsunuz? Haber sitesi yönetmediğinizi düşünerek soruyorum bunu.

Google asla bizden her gün içerik girmemizi istemez, öncelikle bunu bir aklımızda tutmalıyız.

İçeriklerimizi Google amca için değil ziyaretçiler için hazırlamalıyız. Nihayetinde ziyaretçiler sizi beğenirse sitede kalma oranı yükselmeye başlar ve eğer sosyal medyada etkinseniz zaten bir kitleniz oluşacağı için zamanla sıralamalarda yükselirsiniz.

Şimdi, neden ilk soruyu sorduğumu düşünüyorsunuzdur.

Daima kendi alanınızda en kaliteli içeriği yazmaya odaklanın; her gün içerik girmeye değil. Eğer bunda başarılı olabilirseniz zaten içerikler kısa sürede index alır.

2 gün içerik girmediği için sıralama kaybedeceğini söyleyen biri olmuştu bana ve seo da uzman olduğunu belirten biriydi. Maalesef saçmalığın daniskasıdır. Asla böyle bir kural yoktur Google açısından.

Mesela Wordpress konusunda yazılar yazan bir blog yazarı vardır; wpmavi. Son derece başarılıdır. Dikkat ederseniz her gün içerik girmiyor :) O zaman wpmavi sıralamalarda yok olmalıydı her gün içerik girilmesini iddia edenler nedeni ile :)

Bu konuyu biraz uzattım, farkındayım. Ancak sürekli aynı başlıkla konular açıldığına denk geliyorum. Az sabırlı olmamız gerekiyor.

Kısacası; içeriğinize güveniyorsanız indexlenmesini bekleyin.

Çok yazmak değil, az ama kaliteli yazmak her zaman en idealidir. Aksi takdirde site zamanla çöplüğe dönecektir.

Zaten siteniz zamanla faydalı kaynak olarak algılandığında yazılar çok kısa sürede index alacaktır, bundan emin olabilirsiniz.

İyi forumlar herkese.

Not: Yoast seo kullanıyorsanız yoast site haritasını kullanın. Eğer Yoast dan memnun değilseniz (daha fazla emek verirsiniz) Rankmath kullanın.