Baktığımız zaman gerek burada gerek farklı platformlarda bir çok kişi Backlink paketi satmakta ve her kör satıcının bir kör alıcısı olur mantığı ile bir çok kişi de bu paketlerden almakta. Peki bu Backlink paketleri faydalı mı yoksa zararlı m?

Vatandaş satıyor 50, 100 forum tanıtımı artık neyse ki hiç bir satıcıyı baz alarak konusmuyorum. Ya biz veriyorz yada kendisi sıradan bir tanıtım yazısı hazırlıyor ve aynı makale 100 forum da yayınlanıyor.

İşte olay da burada evet sitenize belirli linkler geliyor ama kontrol ettiğiniz taktirde spam score adı altında istenmeyen puanlama olarak karşımıza çıkıyor.

Peki bu istenmeyen puanlar google üzerinde sitemize ne kadar zarar veriyor veya ne kadar kar sağlıyor.

Diğer taraftan bakıyoruz adam 100, 200 tanıtım diyor yapıyor doğru ama tanıtımların %80 i sırf kendi çalışmaları için oluşturulmuş ücretsiz hostlara hazırlanan ücretsiz dagıtılan subdomainler üzerine kurulan wp sistemler. Adam 1 tane resim koymuş altına a dan z ye herkes ile ilgili tanıtım yazılarını paylaşıyor.

Düşünüyorum bu iş bu kadar kolay mı? Boşa koyuyorum dolmuyor, doluya koyuyorum almıyor.

Gelelim diğer bir konuyo adam yazmış siteniz uçacak yükselecek arşa çıkacak. Adamın backlink satışını yaptığı siteye bakıyorsun 3 sayfada ya arkadaş madem bizim siteler arş'a yükseliyor senin ki neden mağma da dolaşıyor.

Yine diğer bir konu Satın alıyorsunuz kallafi yerden bir paket 3 ay sonra siteniz gerçekten ilk sıralarda. Ama 6 ay sonra bir bakıyorsunuz düşmüş 2. 3. sayfalara.

He birde garanti veriyorlar bu garanti de neye göre veriliyor bunuda anlamıyorum. Kendi insiyatifinde olmayan birşeye nasıl garanti veriliyor. Yükselme garantisi. Siten 3 ay sonra yükseldi mi yükseldi, sonra dülse de ben yükselttim sen ilgilenmedin mantığı.

Ben bu backlink işini bir türlü çözemedim. Onla da olmuyor onsuz da.