-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
U** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
şu sıralar aklıma çok takılıyor bu yıl yks sınavına 2. kez giriyorum açıkçası söylemek gerekirse ben okul dönemlerimde arkadaşlarım deli gibi ders çalışırken programlama öğreniyordum js,html,css falan bütün günüm bunlarla geçiyordu neyse fazla uzatmadan bilgisayar mühendisliğinde iş bulabilmek için , yurtdışında iş imkanı için üniversite ismi önemli mi?
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
İ** Ş**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Bence önemli fakat tecrüben ve CV daha önemli :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
Herkez hata yapabilir, pardon herkes. | ibocum.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
avrupada uzunca yıllar çalışan bir bilişim hocama göre, yurtdışında hangi üniversiteden mezun olduğunuzdan daha çok ne bildiğinize bakıyolar derdi.
3 kişi bu mesajı beğendi.
Wordpress Kurulum & Destek Hizmetleri İçin PM.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
technical expert
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Bilginiz ve sertifikalarınız daha önemli.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Belli üniversiteler haricinde önemli değil. Biraz iş ilanlarını inceleyin zaten önemli olan üniversitelerin isimlerini göreceksiniz. Ha 5 yıl sektörde çalıştıktan sonra da üniversitenize değil yaptığınız işe bakarlar. İlk adım için üniversite adı önemli.
GoFast
En Hızlı Web Hosting
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
IT
-
-
Ad Soyad
G** E**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Gideceginiz okulun onemi isminden degil, arkadas cevrenizden, saglayabilecegi imkanlardan, size verecegi motivasyondan ve bircok farkli nedenden dolayi onemlidir. Sadece ismi icin ise almak isteyen olursa zaten oradan kosarak uzaklasmaniz gerekir. Eger kendinizi bu dezavantajlari kapatarak gelistirebileceginiz herhangi bir universiteden mezun olarak istediginiz yerlere gelebilirsiniz. Hersey tamamen sizde bitiyor. Akillica gecirilmis bir universite hayati sonrasinda istediginiz ise rahatlikla girebileceginiz assetlere sahip olacaksinizdir. Bol sanslar
emreyvz
.NET Core & Angular & PHP
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
Yurtdışında diplomanızın eş kabul edilebilmesi için Üniversitenizin adını tam hatırlayamadığım bir protokole üye olması gerekiyordu. Bu protokole sahip 5-6 adet üniversite vardı sanırım. Yalnız yurtdışındaki firmaların bu protokolü fiilen ciddiye aldığını pek sanmıyorum. Bu protokole sahip olmayan üniversiteden mezun olan tanıdıklarıma Yurtdışı(Hollanda,İngiltere) ülkelerden teklif geldiğini biliyorum.
Şahsi fikrim İngilizce seviyeniz ve algoritma bilginiz dikkate alınacaktır. Ciddi kurumlarda önce Türkçe-İngilizce mülakat ardından teknik mülakata alınırsınız. Burada hem İngilizce speaking hem de teknik yeterlilik ölçülür. Teknik yeterlilikten kasıt şu dili bilmek değildir. Java, C#, Javascript gibi dilleri tamamen bilmeniz yerine verilen probleme uygun çözüm üretebilmeniz beklenir. Teknik mülakat kurumdan kuruma göre değişebilir. Bazı firmalar teknik mülakatta yaygın olarak kullandığı teknoloji hakkında da sorular sorabilir.
Sonuç olarak Üniversitenin iş başvurusu yaparken etkisi olduğunu düşünmüyorum. En kötü ihtimalle Üniversite mezuniyet ortalamanıza bakılır. (..<3 sorun olabilir.) Yalnız üniversitenin, size sunacağı fırsatlar açısından önemi vardır. Sizin projelerinize verebileceği destek (sponsorluk, maddi destek, mentorluk, tecrübe) ve sorun yaşadığınızda bölümünüzde yetkin kişiler bulmak adına önemlidir. Çünkü üzerinde çalışacağınız şeyler her zaman Java, C# veya Javascript gibi temel düzeydeki projeler olmayacaktır. Sürenin kritik olduğu görüntü işlemesine sahip entegre sistem projesinde algoritma konusunda internette araştırma yeterli olmaz. Konusunda uzman birilerinden yardım alınması gerekir. Bu konuda üniversite seçimi çok önemlidir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
C** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
isim yapmış üniversitelerden mezun olup iyi bir işte çalışan ancak isim yapmamış bir üniversiteden mezun olup çok daha iyi bir işte çalışan tanıdıklarım var. İyi üniversite kesinlikle önemli ancak orada da olsa kişi kendini geliştirmediği sürece geri kalacaktır. Daha düşük seviyedeki bir üniversitede okuyup bu süreçte sürekli kendini geliştiren bir kişi daha başarılı olabilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Ne yapabiliyorsunuz, ne kadar profesyonel çalışırsınız, İngilizce’niz ne durumda.
Gerisi önemli değil isterseniz ilkokul mezunu olun. (Yurtdışı veya remote work sektörü için konuşuyorum)
Üniversite boş zaman yaratma konusunda çok iyi olur. İşletme okuyup bu işi yapan birisi kendi sektöründen dolayı daha az vakit buluyorken, bilgisayar okuyan bir öğrenci çalışmalar yaparken ve kendini geliştirirken vakit yaratma konusunda çok daha avantajlı olur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Danışman
-
-
Ad Soyad
O** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
kişisel yetkinlikler çok daha önemli işe girdiğiniz zaman işveren sizden ne bildiğinizi sorarak işe alır. Bir çok alana hakimseniz sizden iyisi yoktur