Günlerdir uğraşmadığım denemediğim bir yol kalmadı en son bugün yaşadığım olay şokuyla artık pes dedim yani. Arkadaşlar harici ekran kullanıyorum eski bir ekranım vardı. İnvertör arızası nedeniyle bir kenarda duruyordu neyse bu arızayı yaptırdım yaptırdım ama yaptırmakla sorun bitmedi. Yine aynı invertör hatası gibi hatalar vermeye başladı yanıp sönmeler, kapanmalar, siyah ekran vs. derken tüm vga ve power kablolarını yeniledim yine olmadı sorun devam etmekteydi. Ekranı tekrar bilgisayarcıya götürdüm vga ile başka bir laptopa bağlandı ve gayet net bir şekilde çalışıyordu. En son bilgisayarı hem vga hem hdmı ile televizyona bağladım görüntü vga'da görüntü kalitesinin bozuk olduğunu farkettim. Sorunun laptop vga çıkışından kaynaklı olduğu için gidip bir hdmı to vga kablosu alayım dedim acil olduğu için de internetten sipariş veremedim bunun yerine bilgisayarcıdan satın almayı tercih ettim. Keşkede internetten sipariş verseymişim. Aparatı alıp eve gelmemle 2. şoku yaşamam çok kısa sürdü. Adama HDMI VGA dönüştürücü laptopta VGA yok HDMI var ekrana bağlayacağım ekran girişi VGA diye de bastıra bastıra söyledim al kardeşim bu senin işini görür diyerek yolladı. Meğerse bu çok bilgili arkadaşın verdiği ürün vga to hdmı imiş. Artık sürekli bir onla bi bunla uğraşmaktan kal geldi. Çift ekran mı İllallah dedirtti.

Parasında pulunda değilim şu sıcakta ikide bir dışarıda koşturmaktan yoruldum artık denediğiniz memmnun kaldığınız bir HDMI to VGA dönüştürücü varsa paylaşır mısnız ?