Paylaşacağım yazılar çok olmayacak fakat arama motorlarında da çıkmak istiyorum. Sizin bana tavsiyeniz hangi seo eklentisi olurdu?
Paylaşılacak yazılarda ortalama min. 300 kelime (Yoasta göre) min 600 kelime (rankMath e göre) yazı ile beslemelisiniz. Ayrıca en az bir makale içi görsel. Size yoast yeter, site haritanızı ve robots.txt izinlerini sağladığınızda Analytcs te Mülk oluşturun, o mülkü Search Console da da oluşturup birbirine bağlayın. Aslında Google Site Kit bu yönde iyi bir yol göstericidir.
2) Litespeed içerisinde resimleri optimize etme var sanırım. Benim ayrıyetten başta da optimize edip yüklemem gerekir mi?
Litespeed resim optimizasyonu kullanmadım. genelde gtmetrix analizlerinde karşıma çıkan görseller optimizasyon olarak beni tatmin ediyor ve hız konusunda yine gtmetrix referans alındığında doğru işlem yapmış oluyoruz. Aslında gtmetrix in istediğini yerine getiriyoruz. Genel olarak bu yeterli oluyor.
3) Litespeed içerisinde görsel optimizasyon barındırdıgı için bu tarz ek özellik barındırmayan cache eklentisi kullansam daha mı iyi olur?
Çok kafanızı karıştırmayın, karıştırdıkça daha çok karıştırmanız gerekir. Sabit bir düzlemde sitenizi oluşturun. Tamam dediğinizde, yapmanız gereken artık optimizasyonlardır. Elinizde bir sayfa verisi ile optimizasyon sitenizi uçurur, ama geneli etkilemez. Yapılanmayı bitirdikten sonra yapmak istediklerinizi, karşılaştığınız sorunları yine yazın. Adım adım ilerlemek en doğru yoldur.