Öncelikle merhabalar, domaini aldıysanız sıra hostinge geldi demektir. Eğer siteniz Azerbaycanlı kardeşlerime hitap edecekse hosting lokasyonu Azerbaycan olan bir firmadan almanızı öneririm. Ancak eğer Türk lokasyonlu bir firma arıyorsanız şiddetle www.guzel.net.tr firmasını öneririm. Türkiyede hizmet veren en kaliteli 5 firmadan birisidir. Paket olarak ise Türkiye Linux hosting paketlerinden yıllık 30tl (yaklaşık yıllık 7.5 manat) olan paketi almanızı tavsiye ederim. Çünkü yeni açılan blog sitelerine bu paket fazlasıyla yetecektir. (Şuan 27 tane blog sitem var, bana güvenebilirsiniz.) Yetmediği durum okursa da bir üst pakete kolayca geçebiliyorsunuz. :)

Yazılım olarak şiddetle wordpress kullanmanızı öneririm. Hem tema bolluğu hem de güvenilirlik açısından wordpress dünyanın bir numarası. Binlerce teması ve eklentisi ile de neredeyse her şeyi ücretsiz şekilde yapabilirsiniz. Sakın paranızı özel yazılama vererek hem paranıza hem de sitenize eziyet etmeyin. Sonradan çok pişman olursunuz.

Wordpress tasarım konusunda çok zengindir. Ben ücretli olan Jannah temasını çok seviyorum ancak eminim hoşunuza giden ücretsiz bir tema da bulabilirsiniz. Hız ve seo ayarlarını eklentiler ile kolaylıkla yapabilirsiniz.

Wordpress kurulumu, tema kurulumu, site hız ve seo ayarlamalarında veyahut adsense başvurusu gibi konularda ücretsiz yardımcı olmaktayım bilginiz olsun hocam. Aklınıxa takılan her şeyi sorabilirsiniz, şimdiden hayırlı olması dileğimle. :)