Merhaba arkadaşlar iyi günler. Yakın zamanda Vodafone'e'e'dan sözleşmem sona erdiği için alternatif memnun kalacağım bir firmaya yönelip Superonline bağlattım. Fakat Vodafone'e'e'da yaşadığım hız problemim aynı şekilde sürmeye devam ediyor. Uzatmadan sorun şudur Bağlantı olmadan başvuruda telefonda görüştüğüm temsilci alt yapımın 41Mbit'e kadar desteklediğini belirtmişti bende 24Mbit alamayacağımı dahi kabullenerek başvurdum. İnternetim bağlandı ve şu an alabildiğim maks 8Mbit dahi olmayı 7-6 civarı. Temsilci ile görüştüğümde dış ankastrede problem olduğunu ve elektrikçi çağırarak sorunu çözebileceğimi söyledi. Doğru olabilir ama bana hiç mantıklı gelmedi. Çünkü müstakil bir eve sahibiz alt katta kuzenim Vodafone'e'e kullanıyor ve Wi-Fi ile onun modemine aynı bilgisayarımdan bağlandığımda 22Mbit hızını çok rahat alabiliyorum. Aynı kutuya bağlı olan internetimin sebebi neden yavaştır? Ne yapmamı önererirsiniz? Nereye başvurup ne yapmalıyım? Modem markam HG658 V2 Superonline'dan gelen modem ve Google'da ve forumda araştırdığım kadarıyla DSL Bilgisi diye bir başlık altında bağlantı parametreleri bulunuyormuş. Fikirleriniz ve yönlendirme için faydalı olacağını düşünüp alta bırakıyorum yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

DSL senkronizasyon durumu: Yukarı
Bağlantı durumu: Showtime
Yukarı akım hattı hızı (kbit/s):797
Aşağı akım hattı hızı (kbit/s):8188
Maksimum yukarı akım hızı (kbit/s):1165
Maksimum aşağı akım hızı (kbit/s):18104
Yukarı akım gürültü güvenliği katsayısı (dB):19.3
Aşağı akım gürültü güvenliği katsayısı (dB):26.1
Yukarı akım aralık derinliği: 1
Aşağı akım aralık derinliği: 1
Hat standardı: ADSL_2PLUS
Yukarı akım hat zayıflaması (dB):4.5