Çekinmeyin üniversitelere gidin,bölüm hocaları zevkle muhabbet edecektir. Okuyunca ne olur hayattan ne bekleyecek vs görsün. Kendim yana yana zevk ile meslek lisesi saç metal ve plastik kalıpçılığına yazıldım. Amacım üniversitede endüstri mühendisliği okumak ve ev sinema sistemleri vs tasarlamaktı. Fakat gel gelelim öğrendik ki meslek lisesi çıkışlı üniversite sınavında kat sayı anlamında 2-0 geride başlıyor Türkiye'de ilk 5K ya girmiş olmama rağmen istediğim bölüme giremedim. Şuanda 38 yaşındayım sorsalar ne okumak istersin diye tek cevabın Hukuk. Yaklaşık 15 senedir kendimin aile , asliye,ağır ceza,icra,icra ceza,ticaret,iş davaları ve çevreminin bu alandaki davalarına danışmanlık yaparak avukatsız kendi işimi ve işlerini görmelerini sağlayarak kötü sonuç ile karşılaşmadım.
Son 5 yıldırda Mobil teknoloji üstüne odaklanıyorum çünkü gelecek orada herkes elindeki cihaza bağımlı :) amacım mekandan bağımsız para kazanmak ve istediğim yerden paramı kazanabilmek ki istediğim yerde yaşayabileyim.
Şimdi;
Demem o ki kardeşiniz hangi bölümü istediğinden önce hayattan ne istediğini ifade etsin, idrak etsin ardından bu isteğini dile getirsin. Sonra bir kaç kişi ile istişare edin hayaller paris gerçekler işsizlik olmasın. İşsizlikten öte mutsuz işe gidip gelmek ile hayatını bitirmesin.
Ben seçimini mantıktan yana değil yüreği ile "mesnetli" yapsın