Herkese merhaba, yerel bir ajansta çalışıyorum bir çok haber sitesi yaptırmak isteyen müşterilerimiz oluyor. Hazır scriptler genelde bir çoğuna pahalı geliyor, ondan öte ekstra özellik eklemeleri için oldukça yüksek fiyatlar talep ediliyor. Bu sebeple ya işi kaçırıyoruz ya da karımız oldukça düşük oluyor.

Bu durumdan yola çıkarak hem forumda hem de ajans müşterilerimize satabileceğim tüm taleplere cevap verebilecek bir tema ortaya koyma amacıyla yola çıktım. Önüme hürriyet, sözcü, milliyet gibi popüler haber sitelerini koydum ve beğendiğim taraflarını temada uygulamaya çalıştım. Ortaya oldukça şık bir çalışma çıktığını söyleyebilirim. Html CSS kodlamada ne kadar iyiysem, php kodlamada okadar kötüyüm. İhtiyacım olan fonksiyonları eklentilerle çözdüm, ücretsiz eklentilerin yanında 2 adet premium eklenti de kullanmak zorunda kaldım fakat bu premium eklentiler hem satışa engel olacak lisans sıkıntıları, hem de tema performansında olumsuz durumlar oluşturuyor.

Bu temayı geliştirmeye devam etmek (aklımda en az 5 header seçeneği ve farklı anasayfa varyasyonları oluşturmak var) ve satışına başlama adına 2 çözüm yolumuz var. Ya bir yazılımcı bulup premium eklentilerin yerini alacak fonksiyonların yazdırılması, ya da kullandığım premium eklentilerinin çoklu satışa müsade eden lisanslarını satın almak. İkinci çözümün maliyeti yaklaşık 250 dolar. (1000 site için)

Temayı incelemek isterseniz: TIKLAYIN

Tema ile alakalı her türlü görüş, geliştirme önerisi, diğer haber sitelerinde beğendiğiniz alanların eklenmesiyle alakalı tavsiyeler, eleştiriler gibi mesajlarınızı bekliyorum.