Karansa Aksine Analytics verileri tarayıcı üzerinden alıyor. Google ne kadar çabalarsa çabalasın ziyaretçi istemedikçe veriyi toplayamayacak. En fazla Chrome üzerinde iyileştirmeler yaparak aracın sağlıklı çalışmasını garanti altına alabilirler diyeceğim bu sefer yine eksik veri toplanmış olur Chrome dışındaki ziyaretçilerin bilgileri toplanamaz.
En iyi çözüm farklı verileri farklı yerlerden takip etmek gibi görünüyor yani; sunucu loglarından gelen tüm ziyaretçileri ve tüm istekleri görebiliriz, Search console üzerinden Google’dan gelen ziyaretçileri aynı şekilde görürüz. Sosyal medyadan gelenleri ise -örn. Twitter- Twitter’ın kendi istatistikleri üzerinden görebiliriz, Instagram ise yine Instagram üzerinden... Gidişat bu yönde.
En iyi çözüm farklı verileri farklı yerlerden takip etmek gibi görünüyor yani; sunucu loglarından gelen tüm ziyaretçileri ve tüm istekleri görebiliriz, Search console üzerinden Google’dan gelen ziyaretçileri aynı şekilde görürüz. Sosyal medyadan gelenleri ise -örn. Twitter- Twitter’ın kendi istatistikleri üzerinden görebiliriz, Instagram ise yine Instagram üzerinden... Gidişat bu yönde.
Ben normalde de böyle yapıyorum, beni pek etkilemeyecek o yüzden. :) İndirme linklerimi zaten pCloud sağolsun istatistiksel olarak veriyor. Diğer durumlarda ise dediğin gibi her istatistiği kendi sayfasından takip edebiliriz. Bakalım sonuç ne olacak?